Udstyrstest

Hilleberg Allak

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 8824
Karakter fra test
Hilleberg Allak
Anmeldelsen

KRYB TIL KUPPEL!

Teltnørderne kan godt sætte sig godt til rette, for Hilleberg viser endnu en gang med teltet Allak, at de er eksperter inden for det, de laver. Allak er i Hillebergs klasser et red label-telt, hvilket betyder, at det er et firesæsoners Telt, der fokuserer på letvægt. Det er et fritstående topersoners kuppeltelt, der med sin stærke struktur, lave vægt og helårsbrug er meget alsidigt .

Hilleberg Allak er et fritstående Telt, så du kan slå teltet op uden brug af pløkker, hvilket gør det ideelt i klippet og hårdt terræn. Teltet har tre stænger, som er lige lange, der ikke skal igennem lange kanaler, men bare sættes i en kort, farvekodet kanal i enden. Når stængerne er sat fast, er det bare at klipse teltdugen til stængerne og til sidst fastsætte den lille top, som også bare klipses fast. Det er utrolig nemt at sætte op og tage ned, det nemmeste, jeg har prøvet - også i blæsende vejr, da det kan bygges ligeligt op hele vejen rundt, så der ikke kun kommer vindtryk fra en side. Det er et telt, man uden problemer kan sætte op på fem minutter ene mand.

God over trægrænsen
Da de tre stænger alle krydser hinanden, opnår man en utrolig stærk konstruktion. Dette gør også teltet til et firesæsoners telt, da det kan klare større tryk – også fra sne. Jeg har haft teltet ude i meget kraftig vind, og med alle 12 v-pløkker i stod det uden problemer. Det er ideelt over trægrænsen eller andre steder, hvor læ er svært at finde. Ydermaterialet er for øvrigt Kerlon 1200 – en letvægtsudgave af storebroder Staika, der er lavet i Kerlon 1800.

Allak vejer 3,3 kilo alt inklusiv, hvilket er meget fair for et fire-sæsoners kuppeltelt. Jeg er glad for, at der medfølger v-pløkker, da de er meget alsidige og giver et super godt hold. Dog ville jeg ønske, at pløkkerne var en smule længere, da jeg har oplevet, at et par enkelte er fløjet op i kraftig vind.

Pakkeposen er som ved Hillebergs andre telte alt for stor i forhold til, hvad man kan pakke teltet ned til. Jeg tager altid stængerne ud af posen, for så kan både inder- og ydertelt fylde halvdelen af posen. Jeg ville ønske, at de lavede en højere komprimering af teltet, så det var nemmere at få plads til i rygsækken.

I teltet
Allak har et lille jordareal, så det er nemt at finde et sted at slå det op. Og da det er fritstående, er det nemt at flytte, hvis det perfekte spot lige skal findes. Teltet består af en kabine med adgang fra begge sider, hvilket er utrolig rart, så man ikke skal kravle over hinanden, samtidig med at det er nemt at håndtere sit grej og komme hurtigt af sted om morgenen. Ventilation er ret god, selvom yderdugen går helt ned til jorden. Det er løst med mesh i toppen af ydersejlet, hvor der så sættes et lille sejl over, så luft kan komme ind, men vand og vind bliver ude.

Plads til ekstra i kabinen
Allak har ikke den bredeste kabine i verden, så to ekstra brede underlag går ikke, men ganske normale underlag er intet problem. Længden er lang, så der er mulighed for at have lidt ekstra udstyr inde i kabinen. Apsis er på sit bredeste 75 centimeter, men der er heldigvis to, så der er liggeplads til en stor rygsæk og lidt andet løst grej i hver. Man kan ikke sidde i apsis, men man kan sidde i selve kabinen med benene ude i apsis. Dog er der ikke meget plads til eventuelt kogegrej, så jeg vil tage et par stropper af kabinen, så der bliver mere plads under yderteltet. Inder- og ydertelt kan for øvrigt bruges hver for sig. Inderteltet for sig selv er smart i tørt klima, hvor man bare skal have beskyttelse mod insekter, og ydersejlet for sig er godt, hvis teltet skal bruges som samlingstelt.

Allak klarer skærene
Hvis man er i tvivl om, hvilke forskellige typer terræn, man kommer ud i, så er man altid sikker med Allak i rygsækken, kajakken eller hvad ens eventyr nu går ud på. Allak skal nok klare skærene – det er et telt, man kan stole på i næsten alle omgivelser. Det er teltet til specialisten, og det ses også på prisen.

Hilleberg

Allak
Pris: 7199,-

Bedømmelsen

Et telt for feinschmeckeren, som går op i, at hver en detalje er gennemtænkt, og at materialerne er helt i top. Allak er et utroligt lækkert telt, som ikke rigtig har nogle begrænsninger for brug. Prisen er desværre ret høj, men med Hilleberg betaler man for at vide, at det er fuldstændig i orden og en god investering.

9/10: Wow, vi er imponerede
Let, nemt at slå op, fritstående, god stabilitet i alt slags vejr
Små apsis, korte pløkker, for stor pakkepose, høj pris

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Hilleberg Allak
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Hilleberg Allak ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.