Udstyrstest

Hilleberg Anjan 3 GT

Skrevet af: Mikkel Rudolf
Den 22. jun 2022
Læst af: 7579
Karakter fra test

Hilleberg Anjan 3 GT er et tresæsoners-tunneltelt til tre personer. Vægten ligger på kun 2,3 kilo, og teltet kan bruges til alt fra vandring i Nordsverige til havkajak i Kroatien. 

Jeg skælver altid lidt, når jeg står med et produkt fra Hilleberg. Jeg ved, det er kvalitet – det skal det være til de priser (jeg er jo jyde). Jeg bliver dog helt forskrækket, da jeg får teltet ud af posen og mærker den tynde teltdug.

Min tilgang til teltet ændrer sig markant, og jeg bliver mere forsigtig. Det virker ikke til, der er plads til at træde på dugen, hvis den ligger forkert på en gren eller en sten, hvilket Hilleberg også selv advarer om i brugsanvisningen.

Det er selvom materialet, Kerlon 1000, ifølge Hilleberg har en holdbarhed, der på flere områder lever op til den, man finder i firesæsonerstelte. Jeg kan dog mærke, at dugen er godt vævet, virker holdbar, og med et vandsøjletryk på 5000 mm kommer den til at holde regnen ude.

Men kommer der en lille grannål fra skoven, en sten eller andet skarpt med, når du pakker teltet sammen, så frygter jeg, at der kan opstå huller. Ved testen her har det ikke kostet nogle bekymringer, men ved langtidsbrug kunne jeg godt frygte for det.

Bunden af kabinen virker god og solid, og som om, den nok skal holde til det meste. Vandsøjletrykket på 12.000 mm skulle nok sørge for, at du ligger tørt, selv i hård regn.

Hilleberg Anjan 3 GT
Anmeldelsen

Masser af luft
Man slår inder- og ydertelt op sammen. Det er let og tager ikke mange minutter. Teltet har god mulighed for masser af ventilation på varme dage. Yderteltet for enden af teltet modsat apsis kan rulles op og foldes over teltstangen, så inderteltet er eksponeret, og luften finder vej ind.

Her havde en lille strop, der holder teltdugen på plads, været en fiks detalje. Skal du have maksimum udluftning, kan du også rulle hele apsis væk. Det giver samtidig et Telt, hvor der er bedst mulig udsigt til landskaberne.

Der er for øvrigt også mulighed for at slå kun yderteltet eller inderteltet op. Og da de to kan skilles ad, kan man pakke dem ned hver for sig i tilfælde af, at man har et vådt ydertelt og ikke ønsker, at det skal ligge sammen med inderteltet.

Teltets apsis er god og rummelig. Med en højde på 105 centimeter kan jeg sidde op, lave mad, tale om dagens begivenheder og morgendagens planer. Der er samtidig god plads til at opbevare udstyr.

Pladsen i inderteltet er dog ikke prangende med 160 centimeter i bredden til tre personer (Hilleberg skriver da også selv, at teltet er letvægtsluksus for to personer). De 220 centimeter i længden gør, at de små ting, du ikke vil have liggende i yderteltet, fint kan være ved dine føder.

Kvalitet
Hilleberg Anjan 3 GT er til den, der gerne vil have et lækkert Telt med lav vægt og forventelige detaljer som netlommer og tørresnor i loftet. Det er tydeligt, at det er et dyrt telt. Syninger, remme og barduner er bare lækrere end i de billigere telte, og det er tydeligt, at der for eksempel er brugt ressourcer på at skære teltet til, så det let står med spændt dug.

Teltet har en bred brugsflade og fungerer til alt fra vandreturen i Nordsverige til kajakturen i Kroatien. Det er ikke designet til de helt kolde ture eller alt for udfordrende omgivelser, men passer glimrende til friluftsentusiasten, der tager forskellige steder hen i verden på forskellige typer eventyr og gerne vil pakke det samme telt på turene.

Hilleberg

Anjan 3 GT
Pris: 6799,-

Bedømmelsen

Hilleberg Anjan GT 3 er et glimrende letvægtstelt med en bred brugsflade. Man er ikke i tvivl om, at teltet er i høj, høj kvalitet, men jeg kan dog stadig godt være lidt nervøs for, om den tynde teltdug holder i længden.

8/10: Produktet fortjener applaus
Let, lækkert, rummeligt
Virker skrøbeligt, pris, små pløkker

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Hilleberg Anjan 3 GT
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Hilleberg Anjan 3 GT ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.