Udstyrstest

Hilleberg Enan

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 7760
Karakter fra test

Uden at gå på kompromis med sine kendte principper om styrke og detaljer har Hilleberg med Enan lavet et solotelt på omkring et kilo. Det er Hillebergs letteste Telt til dato, og en af grundene er det nyudviklede materiale Kerlon 600. 

Hilleberg Enan er et tre-sæsoners Telt, og en del af Hillebergs Yellow Label-serie. For at kalde det et tre-sæsoners telt har Hilleberg visse krav, og det handler blandt andet om slidstyrken på materialerne og stængernes tykkelse.

Den ene stang i Enan er en ni milimeter DAC aluminiumsstang. En ganske solid stang, men den samme som ved tidligere modeller i denne serie. Stangen kunne være udviklet til en tyndere og lidt lettere udgave uden at miste meget styrke, ligesom det er gjort med ydermaterialet.

Teltet består af et ydersejl og et indertelt. På ydersejlet er der to, små stænger, som bruges til at spænde teltet ud. Derudover tilføjes en stor stang til midterbuen, og teltet spændes så ud i hvert hjørne samt ved stangen midt på teltet.

Enan kan monteres med otte tripegs-pløkker, som både er solide og lette. Jeg ville ønske, at pløkkerne var en smule længere, men det er ikke noget, der er et stort problem.

Kerlon-serien er Hillbergs silikonebehandlede nylonmateriale, som i forskellige tykkelser har forskellig vægt og slidstyrke. Teltdugen er i lavet i det lette Kerlon 600, mens bunden er lavet i det stærkeste kerlon 2000. Kerlon 600 vejer 26 gram/m2, og har en slidstyrke på seks kilo, hvor Kerlon 2000 vejer 75 gram/m2, men har en slidstyrke på 20 kilo.

Hilleberg Enan
Anmeldelsen

Få luft
I hver ende af Enan er der mesh, som giver ventilation gennem hele teltet. De to ventilationskanaler kan lukkes til, når vejret er koldere eller meget vådt. Inde i inderteltet er døren lavet i ren mesh, som også giver bedre ventilation.

Det er muligt at tage inderteltet ud og spare på vægten, men også muligt at tilkøbe et kit til at få inderteltet til at stå selv.

Inderteltet er 60 centimeter bredt med lidt ekstra bredde i midten, som gør det muligt at opbevare en del inde i selve inderteltet. Der er 95 centimeters siddehøjde, og hele 215 centimeters liggelængde.

Uden for inderteltet er en lille apsis, som er 50 centimeter på sit bredeste. Der kan nemt ligge en stor rygsæk. Lynlåse, barduner, plastikspænder og andre detaljer er tydeligvis af god kvalitet, og det fungerer bare gang på gang.

Teltet har en vægt på 1,1 kilo og en pakkevolumen, så det nemt kan være i en dagstursrygsæk. Det er en skøn fornemmelse, at man kan pakke i en mindre rygsæk og bare suse af sted.

Der findes lettere enkeltmandstelte, men det er tydeligt at mærke, at Hillebergs fokus har været på stabilitet og holdbarhed. Andre lettere telte står ikke så stabilt som Enan, og ventilationen i Enan er noget mere gennemført end ved de fleste andre.

Så selvom det ikke er det letteste telt på markedet, så er man med Enan sikker på, at alt er gennemført til det yderste. Hilleberg er bare ikke gået på kompromis med egenskaberne for absolut at være det letteste alternativ på markedet

Hilleberg

Enan
Pris: 4899,-

Bedømmelsen

Gennemført telt, der ikke prøver at slå verdensrekorder i letvægt, men bare prøver at være det bedste produkt med så lav en vægt, som det kan lade sig gøre. Selvom det er et lille telt, så er det ganske rummeligt til én person. Der er både fin plads i apsis samt indertelt, og man føler sig ikke indelukket. Enan er fyldt med gode detaljer, og du får et tresæsoners telt, der kan tages med på næsten hvilken som helst tur.

9/10: Wow, vi er imponerede
Udluftning, meget vindstabilt, rummeligt, lav pakkevolumen, solidt
Ikke ultra-letvægt, prisen er høj i forhold, det er et telt til én person

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Hilleberg Enan
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Hilleberg Enan ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.