Udstyrstest

Jetboil Flash

Skrevet af: Redaktionen
Den 22. jun 2022
Læst af: 7013
Karakter fra test

Gasforbrug pr. 0,5 l: 5,6 g
Kogetid pr. 0,5 l: 2 min. 38 sek.
Øget gasforbrug i vind: 123 %
Effektivitet: Gasforbruget det samme uanset indstilling
Vægt: 471 g
Pakkevolumen: 1508 cm³
Pris: 949 kr.

Jetboil Flash er Jetboils standardbrænder, fås i forskellige farver og har gennem årene kunne købes med forskelligt look. På den ene side har Flash Jetboils logo i plast. Når varme fra kedlen opvarmer det til ca. 70 grader, lyser det op – en meget anvendelig feature, som ingen af de andre boilere har.

Jetboil Flash er både hurtig og gaseffektiv, men de rosende ord stopper dog, når vi ser på, hvordan den klarer vind. Et øget gasforbrug på 123 % betyder, at vi i gennemsnit brugte hele 12,5 g gas på at opvarme 500 ml vand. Grunden til det øgede forbrug er, at der er direkte vindadgang til brænderhovedet, hvilket gør, at flammen bliver blæst på.

Jetboil Flash
Anmeldelsen

Det sker også ved en del af de andre brændere. Der var ikke nogen fordel ved at indstille Jetboil Flash til hverken lav eller medium indstilling. Forbruget af gas var det samme som ved fuldt blus – kogetiden blev blot længere.

Det er den næsttungeste brænder i testen, men vægten inkluderer dog grydefod, gasdåsefod og kop i bunden af kedlen. Brænderen har som sagt en temperaturindikator i neoprensokken, der er lavet for at beskytte mod varmen.

Håndtaget er af webbing, der fungerer bedst, hvis man tager fat i kedlen med hånden igennem webbingen. Bunden er beskyttet af en underkop, der samtidig virker som drikkekop. Låget slutter godt til med en tud, der gør det let at hælde vandet ud. Selve brænderen sidder lidt ustabilt i dåsen, og den del af brænderen, der er af plastik, er jeg mindre imponeret af. På alle Jetboils brændere er den løs.

Heldigvis har Jetboil på Flash-serien opdateret gasvolumenknappen, så den kommer godt ud fra brænderen, hvor de tidligere har kørt med et lille drejehjul. Den medfølgende grydefod gør, at man sagtens kan bruge brænderen med gryder. Et smart system, der fungerer godt.

Overordnet er Jetboil Flash testens sikre valg. Den er lidt tung og knapt så god i vind, men derudover er den enten fin eller rigtig god i de målte kriterier. Designmæssigt har den fine detaljer, selvom der er områder, der kunne forbedres.

Jetboil

Flash
Pris: 949,-

Bedømmelsen

-

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Lavt gasforbrug, varmeindikator
Vindfølsom, vægt og fylde

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Jetboil Flash
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Jetboil Flash ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.