Udstyrstest

Jetboil MiniMo

Skrevet af: Sine og Daniel Kratholm Lauridsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 7987
Karakter fra test

Jetboil MiniMo er det nyeste kogeapparat fra Jetboil. Som noget nyt har MinoMo fået ny størrelse på koppen, og der er kommet en ny simrefunktion. Vi har testet apparatet.

Jetboil MiniMo består af en gryde, en brænder og en trefod samt et gummilåg og en bund/målebæger af plast. Vægten angives af producenten til 416 g (eksklusiv målebæger og trefod), og vores køkkenvægt siger 460 gram for hele apparatet.

Gryden rummer en liter, ligesom Jetboils tidligere modeller, men den er gjort lavere og bredere. Det er blevet lettere at røre rundt i og at spise direkte af gryden, og desuden får det lavere tyngdepunkt brænderen til at stå mere stabilt.

Det er korrekt, når producenten skriver, at gryden rummer én liter, men så er gryden også fyldt til randen. Man kan altså ikke koge en liter vand ad gangen, da det vil boble over.

Gryden er udvendigt beklædt med et neoprenbetræk, der isolerer, beskytter og gør, at apparatet ser smart ud. Man kan tilkøbe neoprenbetræk (ca. 100 kr. per stk.) i mange forskellige designs, hvis man ønsker at gøre sit kogeapparat mere personligt. Det er en sjov feature.

Jetboil MiniMo
Anmeldelsen

Alt har sin plads
Uden på gryden er der monteret to håndtag, der kan klappes ud, så man får en god hank. Det er dejligt, at de er monteret på enheden, så man ikke skal medbringe grydetang, der giver unødig ekstra vægt og ekstra små ting at holde styr på.

Trefoden sættes fast på gasbomben, så apparatet står mere stabilt. Den er i orange plast, hvilket er smart, da smådele let forsvinder, men orange ting er lette at få øje på. Når trefoden klappes sammen, sættes den fast på indersiden af låget. Det er dejligt at alt har sin faste plads.

Der medfølger også et målebæger i plast, der skrues på bunden af MiniMo, når den pakkes sammen, så grydens bund er beskyttet under transport. Desuden kan bægeret bruges som drikkekop. Det er en fiks detalje, der sparer én for at tage en kop med.

Larmen er meget begrænset, selv når brænderen kører på maksimal effekt. Ved en temperatur på 10 grader koger den ½ liter vand på knap to minutter, hvilket vi er meget imponerede over. Brændstofforbruget er desuden lavt, da den korte kogetid giver minimalt varmetab til omgivelserne.

Lav vægt og volumen
Under gryden monteres brænderen enkelt ved at dreje den fast i et spor på gryden. Tidligere modeller fra Jetboil har især været gode til én ting: At koge vand rigtig hurtigt med et minimalt tab af varme og lavt brændstofforbrug.

Noget helt nyt ved MiniMo er, at Jetboil har ændret på regulatoren, så man kan justere gastilførslen i brænderen meget fint og præcist. Man kan skrue meget langt ned for blusset og lade maden simre. For dem der gerne vil lave ’rigtig’ mad og ikke kun koge vand, når de er på tur, er det en genial funktion. Og det fungerer rigtig godt.

Jetboil har monteret en piezo-tænder (den laver en gnist, der antænder gassen) direkte på brænderen. Dermed står man aldrig og mangler eller fumler med tændstikker, lighter eller ildstål (forudsat tænderen fungerer).

Det er en ret fed detalje, og da vi testede apparatet, fungerede det upåklageligt. Selv med en god del vind tændte det første gang, hver gang.

Når man pakker MiniMo sammen, passer brænderen ned i gryden, så at den er beskyttet under transport. En lille gasbombe kan ligeledes være nede i gryden. Det er smart. Er man typen, der satser på lav vægt og volumen, er dette et meget godt bud på et kogeapparat.

Ekstraudstyr, der kan tilkøbes, omfatter en 1,8 liter gryde, et stempel til at lave stempelkaffe direkte i gryden og et ophængningssæt, så man kan lave mad, hvis man camper på en lodret klippevæg.

Jetboil

MiniMo
Pris: 1249,-

Bedømmelsen

kogeAlt i alt er Jetboil MiniMo et meget velgennemtænkt produkt til den vægt- og volumenbevidste type, der skal bruge et kogeapparat til forårs-, sommer- og efterårsture. Især er vi imponerede over designet, hvor alt har sin faste plads, og der ikke er unødige løsdele. Desuden er vi glade for, at det kan pakkes godt sammen og er rigtig godt beskyttet under transport. Det eneste, vi har at udsætte på MiniMo, er prisen på cirka 1200 kroner. Det er til den dyre side for et tresæsoners kogeapparat. Men man får bestemt et godt og velgennemtænkt produkt for pengene.

9/10: Wow, vi er imponerede
Lav vægt og volumen, gennemtænkt design
Pris

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Jetboil MiniMo
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Jetboil MiniMo ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.