Du er her:

Montane Featherlite Down Jacket

Kompromisløs og ultralet varme. I vinterkulden er en dunjakke guld værd. Ikke kun på grund af dunets overlegne isolerende egenskaber, men også på grund af dets lave vægt, som ofte giver en let og behagelig jakke.

Netop diskussionen om vægt kontra funktionalitet er et evigt debattema i friluftsmiljøerne, og netop derfor har langt de fleste etablerede udstyrsproducenter en letvægtskollektion i deres sortiment. Vi kigger her nærmere på engelske Montanes bud på en letvægts dunjakke, Featherlite Down Jacket.

Montane har været at finde i de danske butikker i snart seks år, og efter at dømme på antallet af personer som ses i friluftsmiljøet iført Montanes produkter, så har danskerne vist taget deres produkter til sig.

Montanes Featherlite-serie dækker over deres absolut letteste produkter med isolerende og vindbeskyttende egenskaber, designet til de aktiviteter, som kræver, at din oppakning fylder et absolut minimum. Featherlite-jakken er, i modsætning til en fuldblodsdunjakke, mulig at bruge både som et isolerende mellemlag under skaljakken om vinteren eller en klar sensommeraften, hvor temperaturen tager et dyk nedad.

Ved første øjekast er det i høj grad de levende farver, som springer i øjnene. Vi testede jakken i farven Jelly Bean (klar grøn) med cadmium (gult) for, der tilsammen med jakkens anatomiske form giver et friskt og moderne look. Med sine kun 405 gram (str. M) er der ikke mange gram tilovers til isoleringen, og derfor er jakken er fyldt med 93 % dun og 7 % fjer med en samlet fillpower på 750+.

Alle Montanes produkter bruger desuden certificeret dun, der sikrer, at dunene kommer fra døde ænder og gæs i fødevareindustrien. Jakkens ydermateriale er Pertex Quantum; et ultralet skalmateriale som ikke vejer mere end 30 g/m2, men som er vind- og vandafvisende og derudover ’duntæt’. Det sikrer, at du ikke skal gå og plukke dun ud af din jakke, og at den godt kan klare en regnbyge, uden at dunene falder sammen og mister deres isolerende egenskab. Foret er Montanes PEAQ-liner, som er yderst behagelig mod huden, åndbar og hurtigtørrende.

Foruden det visuelle udseende og de isolerende egenskaber, så er jakken også udstyret med en række lækre detaljer. To store, dunisolerede stiklommer på siden sikrer, at du altid kan få varmen tilbage i fingrene i løbet af få minutter. Herudover er der en Napoleon-lomme på venstre side af brystet samt en inderlomme.

Begge disse lommer ligger helt ind til kroppen og er derfor ideelle til at opbevare eksempelvis batterier til pandelampe eller mobiltelefon i meget koldt vejr. En smart detalje er desuden at hættejustering fortil er ført ind i jakken, så du slipper for at have elastiksnore piskende ind i ansigtet, hvis det blæser rigtig kraftigt.

Hætten kan selvfølgelig også justeres bagtil for det helt perfekte fit. Jakken kan pakkes ned svarende til en stor grapefrugt i den medfølgende pakpose, hvor der desuden er en lille syet løkke, således at den kan hægtes i klatreselen eller udenpå rygsækken. Derudover sidder der reflekterende logo på forsiden samt bagsiden af jakken.

Bo Skov Kristensen, Søndag, 24 februar 2013, hits: 7704
Log ind