Udstyrstest

SEA TO SUMMIT ALTITUDE ATII WOMEN'S

Alsidig sovepose med mange smarte detaljer

Skrevet af: Elsa Lysgaard Ranzau
Den 18. sep 2022
Læst af: 5270
Karakter fra test
Sea to Summit er med Altitude AtII på banen med en utroligt lækker og varm dunsovepose til kvinderne. Soveposen er tilpasset kvinders kropsfacon ved at være smallere ved skuldrene, bredere ved hofterne og ekstra varm omkring fødderne. Med en komforttemperatur på minus ti grader kan kuldegraderne bare komme an!
SEA TO SUMMIT ALTITUDE ATII WOMEN'S
Anmeldelsen

 Jeg har haft Altitude AtII med på flere shelter-weekender hen over vinteren, og jeg er voldsomt begejstret over, hvor alsidig posen er, og hvor mange smarte detaljer Sea to Summit har fået med i designet. For det første er soveposen konstrueret, så man i begge sider kan åbne lynlåsene en smule i toppen og stikke begge arme ud af soveposen.

Med et par trykknapper kan soveposens top på forsiden klikkes fast, så den bliver holdt på plads, og man kan have fordelen af soveposens varme, samtidig med at man arbejder med hænderne og har fuld bevægelsesfrihed til armene.

Dermed kan man for eksempel blive i soveposens komfort – med dunhætten godt rundt om hovedet – mens man sidder i shelteret og drikker sin morgenkaffe.

En anden smart detalje er, at fodenden af soveposen kan åbnes, så man kan stikke fødderne ud. Det kan være praktisk, hvis man gerne vil stå eller sidde med soveposen på, mens man bevæger sig rundt ude foran teltet. Man kan dermed sidde med sine vandrestøvler på, men ellers være pakket fuldt ind i soveposen.

Sea to Summit Altitude AtII 04

Lynlåse giver masser af muligheder
Soveposen har i alt tre lynlåse: I den ene side går en lynlås cirka en tredjedel ned, i den anden side er lynlåsen i fuld længde, og endeligt er der en tredje lynlås i fodenden. De tre lynlåse giver tilsammen en meget alsidig sovepose med et bredt anvendelsesområde. De giver også mulighed for god ventilation i situationer, hvor soveposen er lige varm nok, og samtidig kan den øverste tredjedel af soveposen foldes helt ned, så det er nemt at komme ned i posen.

Derudover kan Altitude AtII lynes sammen med en anden sovepose, hvor typen af lynlås passer sammen, så man har en lækker dobbeltsovepose til et par. Og endeligt kan soveposen lynes helt op i siden og bruges som dyne under varmere forhold, hvor man ikke behøver at være pakket helt ind.

Altitude AtII har en komforttemperatur på minus ti grader og vil derfor kunne klare det meste af, hvad den danske og sydsvenske vinter har at byde på. De mange ventilationsmuligheder i soveposen gør, at den også vil kunne bruges under noget varmere forhold fra det tidlige efterår til godt hen på foråret. I samme serie findes for øvrigt også Altitude At I til de lidt varmere forhold.

64 01581 AAT2 WR AltitudeAT

Dun, dun og atter dun
Vi har at gøre med en virkelig lækker og varm dunsovepose, hvor det føles som om, der er utroligt meget fyld i. Samtidig kan den komprimeres til ikke at fylde ret meget, når den er pakket i den medfølgende kompressionspose. Forholdet mellem soveposens vægt, og hvor langt den kan gå ned i temperaturspænd er rigtigt godt.

Soveposen er tilpasset kvinders kropsfacon: den er smallere ved skuldrene, bredere ved hofterne og har ekstra varme omkring fødderne. Den føles rummelig og har en dejlig tyk dunhætte, som bliver holdt godt på plads omkring hovedet natten over med to snørelukninger ved hætten. Fyldet består af andedun med en fyldvolumen på 750 cuin. Dunene er behandlet for bedre at kunne modstå fugt.

Indvendigt i soveposen er der en lille lomme til mobiltelefonen eller pandelampen. Det er praktisk, at det er pakket af vejen og nemt kan findes, og da elektronikken samtidig opbevares indvendigt i soveposen, bliver batterierne heller ikke afladt i kulden, som de ellers ville have gjort. Lommen måtte godt have været en anelse større, da jeg ikke fik plads til min store klods af en mobiltelefon. De fleste telefoner vil dog passe fint.

Altitude AtII Womens findes i to længder, nemlig regular og long, med personlængder på henholdsvis maksimum 170 og 183 centimeter. Regular-versionen vejer 1.280 gram, hvilket er aldeles rimeligt for en så varm sovepose. Der medfølger en pakpose, hvor soveposen kan komprimeres til at fylde overraskende lidt i forhold til, hvor varm den føles.

Derudover medfølger en opbevaringspose, hvor dunene har plads til at folde sig ud og ikke bliver mast sammen. Det har soveposen bedst af i længden, når man ikke er på tur

Sea to Summit Altitude AtII 11

Sea to Summit

ALTITUDE ATII WOMEN'S
Pris: 3.000,-

Bedømmelsen

Virkelig varm og meget alsidig dunsovepose med mange smarte detaljer. Lynlåsene gør, at man kan tilpasse ventilationen efter temperaturen – og at man kan sidde i soveposen og have utrolig god bevægelsesfrihed. Det føles som om, der er virkelig mange dun i soveposen, der samtidig kan komprimeres rigtig fint. Alt i alt et oplagt valg til f.eks. den danske eller sydsvenske vinter samt ydersæsonerne. 
10/10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!
Varm, alsidig, tilpasset kvinder, smarte detaljer, lækre dun, kan komprimeres godt.
Den indvendige lomme til telefon eller Pandelampe kunne godt være lidt større.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på SEA TO SUMMIT ALTITUDE ATII WOMEN'S
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på SEA TO SUMMIT ALTITUDE ATII WOMEN'S ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.