Udstyrstest

The North Face Mens Point Five NG Trousers

Skrevet af: Kristian Jager Nykrog
Den 22. jun 2022
Læst af: 6133
Karakter fra test

Vi håber som regel på, at vejret arter sig, så vi kan slippe for at bruge skalbukser, men de er gode at have med, hvis man ikke er så heldig. Vi har testet The North Face Mens Point Five NG Trousers for at se, om de kan bruges.

The North Face Mens Point Five NG Trousers er på trods af det lange navn et par minimalistiske skalbukser med den kraftige GORE-TEX Pro membran. De har fuld lynlås i buksebenene, simpelt bæltesystem, seler, tre lommer og en fin snefang/gamache-løsning i bunden af buksebenene. Den eneste forstærkning er lavet på indersiden i bunden af buksebenene.

Der er ikke så mange finurlige detaljer, og det giver et rent design, der skaber det minimalistiske indtryk, som man ofte møder i The North Faces Summit Series. Jeg kan vildt gode lide det afdæmpede design, og de afdæmpede farver passer også godt til det. Det er et interessant valg i en tid, hvor de fleste udstyrsproducenter virker til kun at kunne bruge meget kraftige farver.

The North Face Mens Point Five NG Trousers
Anmeldelsen

Bevægelsesfrihed
Det er ikke kun designet, der efter min mening fungerer godt på Mens Point Five NG Trousers. Pasformen er ganske fantastisk slim uden på nogen måde at forhindre en meget høj grad af bevægelsesfrihed, på trods af at materialerne absolut ikke er strækbare. Selerne er lavet, så de griber rundt om skuldrene og kun fæster på forsiden af buksernes overkant. Dermed kan de meget let klippes af og på. Bukserne fungerer fint uden seler, men sidder bedst med dem på. Designet med seler, men uden smæk, er der både godt og ondt at sige om. Det er et meget allround valg at udforme bukserne uden smæk, da de efter min vurdering derfor bedre kan bruges året rundt til mange forskellige aktiviteter. Specielt om sommeren kan seler med smæk godt blive for varme at have på, men smækken er ofte guld værd, hvis man står på ski, hvor man risikerer at få sne op under jakken.

Minimalismens problemer
Som nævnt er der en simpelhed over designet, og der er ikke et stort væld af detaljer. Således er der få lommer og lynlåse at forholde sig til, og desværre er flere af disse detaljer lavet lidt for enkle. Bælteløsningen er lavet med en simpel rem og en lille plastickrog som bæltespænde. Ideen er god nok, men remmens løkke, hvor plastickrogen skal gribe, er lavet for smal, så det er besværligt at åbne og lukke bæltet. Lynlåsene er spinkle, måske både på grund af design og for at spare vægt, og kvaliteten er egentlig god nok, men de glider desværre ikke så let og er derfor også lidt besværlige i brug. Det er egentligt nok med to hoftelommer og en lårlomme til vigtige småting som kompas og muslibar. Desværre kan der ikke være specielt meget mere end småting, og oven i købet kun ganske få af dem. Til gengæld synes jeg, at gamacheløsningen fungerer glimrende på trods af at være lavet rimeligt simpelt.

God kvalitet, god pris
Ovennævnte problemer er ikke store ting, men små irritationsmomenter, specielt fordi Mens Point Five NG Trousers er et par fantastisk lækre skalbukser. Kvaliteten er god, og i den sammenhæng er det vigtigt, at man har valgt at bruge den kraftige GORE-TEX Pro og ikke lader sig friste af spinklere materialer for at spare vægt. Forstærkningerne ved anklen er lavet et meget velvalgt sted og fungerer glimrende. Den samlede vægt på bukserne er ikke prangende lav, men til gengæld kan du være sikker på, at kvaliteten bare spiller, når vejret viser tænder, og du har brug for at hive dem op af tasken. Og det uanset årstid, hvor du skal hen, og hvilken aktivitet du skal lave. At de oven i købet kommer til en fornuftig pris, uden at du behøver at gå all-in på de kraftigste topmodeller, er en lækker bonus.

The North Face Mens Point Five NG Trousers / 2999 kr. / www.friluftsland.dk 

The North Face

Mens Point Five NG Trousers
Pris: 2999,-

Bedømmelsen

Simpliciteten regerer i The North Face Mens Point Five NG Trousers, og det skaber nogle funktionelle irritationsmomenter i et par ellers fabelagtigt lækre og gennemtænkte skalbukser.

8/10: Produktet fortjener applaus
Kvalitet, pris, design
Spinkle lynlåse, små og trange lommer

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på The North Face Mens Point Five NG Trousers
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på The North Face Mens Point Five NG Trousers ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.