Udstyrstest

VAUDE AQUA BACK

Skrevet af: Tore Grønne
Den 22. jun 2022
Læst af: 4827
Karakter fra test

Solide & bæredygtige

Vaude Aqua Back er et par klassiske, 100% vandtætte cykeltasker til at spænde på bagagebæreren, når man skal på cykeleventyr eller blot mangler en solid, vandtæt Taske til dagligdagen. Og så er de bæredygtigt fremstillet.

Jeg spændte i forsommeren et par Aqua Back-cykeltasker på turcyklen og drog på eventyr i det danske; en tur med såvel sol som regn, asfalt, grus og jordstier.

Aqua Back er en klassisk, 100% vandtæt cykeltaske med ét stort rum, der dog har en flad lynlåslomme ned langs ryggen, til f.eks. papirer, med en lille meshlomme uden på til småting. Ingen overraskelser her. J

eg bruger stort set aldrig den flade lomme i cykeltasker, men den her sidder ikke i vejen, så det er fint med muligheden. Øverst er en klassisk rullelukning.

Tasken er konstrueret i et PVC-frit tarpaulin-materiale, som føles lækkert og solidt. Jeg har ingen bekymringer om langtidsholdbarheden og gav med det samme fuldt los uden at frygte skader eller huller. Taskerne har da heller ikke fået en skramme. Så langt så godt.

VAUDE AQUA BACK
Anmeldelsen

Til at stole på
Når man har konstateret, at en cykeltaske er robust og lækker, er det mest spændende, hvordan man spænder den fast på bagagebæreren. Det er nemlig lidt forskelligt fra Taske til taske, men langt fra ligegyldigt.

Sidder en cykeltaske ikke godt fast, rasler den, når man kører på dårlige veje og over ujævnheder. Et stort irritationsmoment.

Aqua Back hægtes på bagagebæreren med to kroge øverst. De har er kliksystem, så man nemt og ligetil ’låser’ krogen omkring bagagebæreren. Smart. De to kroges placering på tasken justeres nemt frem og tilbage med et lille drejehjul. Det samme gør tappen nederst på tasken, der griber fat bag bagagebæreren.

Tappen kan desuden flyttes rundt i en stor oval rille, så den peger i alle retninger. Kroge og tap er vigtige at kunne justere, så tasken sidder præcis, som den skal, og samtidig passer til ligegodt enhver bagagebærer.

På ældre cykeltasker skulle man bruge en unbrakonøgle til at justere de to ting – det er dejligt at være foruden. Taskerne sidder som sagt upåklageligt, når de er monteret.

Som en ekstra sikring på elendige veje, kan man spænde lukkestroppen på midten af tasken ind omkring bagagebæreren.

Det gør det praktisk talt umuligt for tasken at ryge af.

Taskens hårde plasticbagside sørger desuden for, at den ikke bøjer ind i hjulet. Når Aqua Back skal af bagagebæreren, tager man fat i hanken mellem krogene. Når man løfter i den, låser krogene op, og tasken tages nemt af. Reflekser sørger for, at bilister tydeligt ser dig i mørket.

12411 d 1

Klimaneutral kvalitet
Taskernes lukkes med en rullelukning og solide plasticspænder, der kan udskiftes, hvis de mod forventning skulle gå i stykker. Langtidsholdbarhed er tænkt ind, og det samme er klimaet.

Vaude er meget langt fremme, når det kommer til bæredygtighed, og Aqua Back er fremstillet klimaneutralt i det tyske hovedkvarter. Den har desuden Vaudes egen, og meget ambitiøse, bæredygtighedscertificering, Green Shape, samt en Fair Wear-certificering.

Et stort plus.

Der er virkelig ikke meget at sætte en finger på, men et ganske lille kritikpunkt er bærestropperne. Dem tager jeg normalt ikke med på tur, men de kan være gode, hvis man skal gå længere med tasken på skulderen eller bruger dem til daglig; f.eks. til indkøb.

Stropperne spændes på i de samme spænder nede på siden af Aqua Back, som man bruger til at lukke tasken. Derfor skal de tages af, når man ikke bruger dem. Man kan også lade dem hænge på tasken, men så lukker tasken ikke lige så elegant med spænderne ned langs siden, men skal i stedet spændes sammen over tasken.

Det er dog virkelig en lille detalje; alle andre detaljer spiller, og tasken kan varmt anbefales.

Prisen ligger, hvor man kan forvente af cykeltasker i den her kvalitet. Sættet rummer i alt 48 liter, vejer 1940 gram og kan læsse mere end nok med 25 kilo.

Og så er de i en kvalitet, som betyder, du kommer til at have dem rigtig længe. 

VAUDE

AQUA BACK
Pris: 1159,-

Bedømmelsen

Lækre, slidstærke, 100% vandtætte tasker, der er nemme og effektive at bruge, og som man fra første øjeblik stoler blindt på. De rasler ikke, sidder glimrende på cyklen og yder maksimal beskyttelse til udstyret, hvad end det styrtregner, eller du brager gennem en sandstorm. Og så er det fedt, at miljø og bæredygtighed er tænkt ind i produktionen.

9/10: Wow, vi er imponerede
Solide, nemme at justere, rasler ikke, bæredygtige og klimaneutrale, 100% vandtætte
Bærestropperne ikke optimale

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på VAUDE AQUA BACK
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på VAUDE AQUA BACK ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.