Du er her:

Bergans Helium 55

Med sine 1,1 kg er Bergans Helium 55 designet til ture, hvor hvert gram har stor betydning. Ifølge Bergans er Helium 55 deres mest populære rygsæk til ekstreme ekspeditioner. Det kan jeg godt forstå. Den er super let, med enkelt design og har dog stadig de nødvendige features, der gør den yderst alsidig og anvendelig.

Når jeg ser på rygsække, er det vigtigt for mig, at alt mit grej kan være indeni, at det er let tilgængeligt, samt at der er rummelige, funktionelle side- og toplommer. Disse krav formår norske Bergans at imødekomme med deres unisexmodel, Helium 55.

Sine 55 liter taget i betragtning forekommer rygsækken mig ufattelig rummelig. Der er et stort rum med mulighed for tilsnøring to steder i toppen alt efter, hvor meget man fylder i den. Den har yderligere en snelås, som gør det muligt at lukke af med et spænde og holde sneen ude. For at gøre rummet let tilgængeligt er der en vertikal lynlås foran. Dog savner jeg den ellers obligatoriske lynlås der ofte er i ’soveposerummet’, da det er svært at komme til de nederste 15 til 20 cm.

Har man sin sovepose i bunden, er det ikke et problem, men hvis der er flere forskellige dele, kan de være svære at få fat i, uden at man skal rode for meget rundt. Låget er aftageligt og kan justeres efter volumen i rygsækken. Det har en dejlig rummelig lomme, hvor man stadig har let adgang til sit grej, også selvom rygsækken er fyldt til randen. På hver side af rygsækken er der en strækbar lomme, som ikke syner af meget, men som er overraskende rummelig og dyb.
Som unisexmodel er Helium 55 designet til en personlængde på mellem 160 og 190 cm.

Dette store spænd stiller, efter min mening, i højere grad krav til, at man skal prøve den på med vægt inden køb. Ryggen er afstivet med en anatomisk formet aluminiumsramme, der under brug langsomt vil forme sig efter ryggen. Rent fysisk er det en aluminiumspind øverst horisontalt samt vertikalt langs rygsøjlen, som giver den fornødne afstivning. Jeg synes, den minimale afstivning gør rygsækken meget blød i siderne af bærestykket, så det følger kroppen og føles behageligt.

Personligt mangler jeg et justerbart rygsystem, da jeg godt kunne have tænkt mig den en anelse længere. Jeg havde problemer med at spænde skulderstropperne, der får rygsækken ind til overkroppen, og det gik desværre lidt ud over bærekomforten. Dette var dog mest med 20 kg på ryggen og ikke noget jeg oplevede som et kæmpe problem, så længe vægten lå på omkring 10 kg. Rygsækken har i øvrigt et særskilt rum, klargjort til et drikkesystem.

Array
Vibe Sørensen, Mandag, 04 februar 2013, hits: 5212
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind