Udstyrstest

Black Diamond Storm 500-R

Arbejdshesten i lettere og stærkere udgave

Skrevet af: Johnny Minor Mørup
Den 01. jul 2023
Læst af: 2747
Karakter fra test

Black Diamond opretholder “Storm”-seriens ry som en pålidelig Pandelampe, der klarer langt de fleste udfordringer på turen. Den er en sand arbejdshest, der byder på lang batterilevetid og solid præstation i en lettere indpakning.

Anmeldelsen

Black Diamond 500 R 1

Når et stykke grej oparbejder et ry som en sand arbejdshest, kan du med god grund forvente solid præstation, høj funktionalitet, og at det kan tåle at blive brugt. En arbejdshest er en generel betegnelse for et stærkt og pålideligt stykke udstyr, der gang på gang bliver fundet frem af skuffen, når opgaven skal løses rigtigt – første gang. Black Diamonds populære pandelampeserie, Storm, får ofte denne rosende beskrivelse og er kendt for at være en Pandelampe, der ikke svigter, når man virkelig har brug for den.

Den seneste udgave i serien lever ganske fint op til sine forgængeres ry. Storm 500 bevarer samme robuste og vandtætte indpakning som de tidligere udgaver. Lysstrålen er blevet kraftigere med op til 500 lumen og en rækkevidde på 120 meter. Og så er levetiden i det indbyggede og genopladelige lithium-ion batteri blevet markant bedre. Så skulle man tro, at opgraderingerne er lig med vokseværk. Men nej. Pandelampen er tværtimod blevet 200 gram lettere. Det lyder ikke af alverden, men kan sagtens mærkes efter en aften i lejren med pandelampen konstant hængende omkring hovedet.

Under min test har jeg endda brugt pandelampen på trailløb i de sene aftentimer. Lampehusets vægt foran er dog stadig lidt for tung og klodset at løbe med efter min smag, men til gengæld fungerer lysstyrke og rækkevidde optimalt til at lyse den mørke skovsti op. Til min store glæde har Black Diamond bevaret den røde natlys-funktion i pandelampen. En uundværlig funktion, når du skal navigere i mørket og undgå, at LED-lampens hvide lys blænder dig og ødelægger dit nattesyn.

Black Diamond 500 R

Husker indstilling og kan låses

Batteriet er som nævnt integreret i pandelampen. Den oplades via et USB-kabel med micro-USB port. Du kan dog sagtens lade kablet blive i lejren, da pandelampen kan lyse din vej op i op til syv timer på fuld styrke. Skruer du ned for styrken, vil lyset kunne brænde i op til hele 250 timer – også ved temperaturer omkring frysepunktet.

Mere end rigeligt til både mine og de flestes behov. Pandelampen husker din seneste lysstyrkeindstilling, når du slukker lampen. Og så kan du låse knapperne, så du ikke kommer til at tænde lampen, mens den ligger i tasken. Det er en skøn – og praktisk – detalje, der forhindrer dig i at dræne batteriet ved et uheld. Eneste minus ved et indbygget batteri er, at du ikke kan udskifte det, hvis du har glemt at lade batteriet op. Black Diamond vurderer selv, at det indbyggede batteri har en samlet levetid på 1.000 opladninger.

Black Diamond 500 R 2

Sidder behageligt omkring hovedet

Pandelampen er fastgjort til et elastisk stofbånd, der sidder let og behageligt omkring hovedet. I varieret terræn sidder lampen forholdsvist stabilt ved panden, og stoffet fungerer svedtransporterende.

Jeg kunne dog godt have tænkt mig et bredere stof på området mellem lampe og pande. Efter et par timers brug havde jeg et betydeligt rødt mærke, hvor lampen havde siddet. Og det til trods for at lampen var indstillet rigtigt til mit hoved.

Så selvom jeg ikke vil anbefale, at du anskaffer dig denne Pandelampe, hvis du udelukkende har tænkt dig at løbe med den på panden, så vil jeg uden problemer pege på Black Diamond Storm 500, hvis du har brug for en alsidig Pandelampe, der klarer langt de fleste opgaver tilfredsstillende og uden bøvl. Som en sand arbejdshest.

Black Diamond

Storm 500-R
Pris: 579,-

Bedømmelsen

Black Diamond Storm 500 er en alsidig, kraftig og let Pandelampe, der yder langt mere, end hvad både pris og udseende signalerer. Vandrere, skiløbere og andre, der forventer høj ydelse og en perlerække af gode features i en let og kompakt indpakning, vil ikke blive skuffet over at vælge denne Pandelampe.

Den kan ikke anbefales til trailløbere, der udelukkende behøver en Pandelampe til skovløb. Men for alle andre, der ønsker en alsidig arbejdshest, er Black Diamond Storm 500 det oplagte valg.

10/10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!
Kompakt form, stærk ydeevne, rødt natlys, to forskellige lysstyrker, ganske fin batterilevetid
Fungerer ikke optimalt til løb

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Black Diamond Storm 500-R
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Black Diamond Storm 500-R ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.