Du er her:

Udstyrstest

DUER No Sweat Pant

Bare jeans?


Du har måske ikke hørt om DUER før, men DUER er et canadisk mærke med bukser og bæredygtighed i fokus. Bæredygtighed og grønne tiltag kan være mange ting, og det er ikke kun genanvendte eller økologiske produkter, som DUER No Sweat Pants fokuserer på.

DUERs filosofi er, at vi bør have færre produkter, som kan mere, hvilket vil give mindre ressourcespild, og det giver jo rigtig god mening. Men er det nu også muligt at lave et par jeans, der også kan bruges til tur? Og er de så lige så gode som friluftsbukser kun udviklet til naturen?  

Bæredygtige materialer

Bukserne består hovedsageligt af økologisk bomuld; faktisk hele 62%. Derudover er en stor del af bukserne, 34%, i TENCEL® Lyocell, som er fibre fra bæredygtigt dyrkede eukalyptustræer, der har egenskaber, som minder om uld. Materialet er meget hurtigttørrende, og så er det et naturligt materiale, som er bionedbrydeligt med tiden. 3% er COOLMAX® polyester, som er svedtransporterende og giver en høj styrke, og de sidste 1% er Lycra®, der giver fleksibilitet og gør bukserne strækbare. Generelt et par klimabevidste bukser, der også har et Oeko Tex-mærke.

Det er lidt atypisk, at der ikke er en større andel polyester i bukserne, da det er med til at give styrke og svedtransporterende egenskaber.

Bukserne har en børstet overflade, som føles blød og behagelig mod huden. Materialet er ikke koldt på samme måde som syntetiske materialer, hvilket er en stor fordel, når man kravler ud af soveposen en kold morgen og skal have bukserne på. Bukserne har været stærke nok, men det er tydeligt, at kombinationen ikke er lige så slidstærk som klassiske polyester/bomuldsblandinger. Men det er ikke fordi, der ikke er gjort noget for styrken; syninger er nemlig forstærkede, og der er lavet en kile i skridtet. Jeg har oplevet en smule fnulret overflade, men de har holdt til det hele på trods af, at de også er brugt til brænde, mudder og andet hårdere slitage, jeg også forventer mig, at et par bukser til friluftsliv kan holde til. Og det kan de sagtens.

Pasform på tur

DUER No Sweat Pant er fleksiblel og behagelige at have på, og jeg må indrømme, at jeg er blevet meget positivt overrasket over både materialerne, egenskaber og pasform. Jeg har brugt bukserne på mange typer af ture og selv på vandretur i flere dage i streg uden at føle den store mangel på noget, hvad angår materialernes egenskaber og pasform. Der er selvfølgelig ikke mange detaljer på buksen, som f.eks. udluftning eller lignende, men bukserne er både svedtransporterende og komfortable at have på. De er også forholdsvis kraftige, og de bliver efter min mening for varme til aktivt brug, når det er over 15 grader.

Er denne kombination af jeans og friluftsbuks så lige så god som et par bukser udviklet til friluftsliv? Der må svaret være nej, det er de ikke. Det er et par gode bukser, der kan bruges til friluftsliv, helt bestemt, men man skal ikke regne med et par tekniske og detaljerige bukser. Der hvor DUER No Sweat Pants kommer til deres ret er til hverdagseventyr, dagsture, rejser, shelterturen, til bålmad eller lignende, som kombinerer hverdag og friluftsliv. Filosofien bag DUER er, at man skal undgå at have unødvendige mange produkter, og No Sweat Pants kan dække et bredt spekter. Efter min mening er det dog ikke muligt at få alt i ét produkt.

Udgivet d. 1. juli 2021
Af Rasmus Simonsen

Redaktionen anbefaler

DUER

No Sweat Pant

Bedømmelsen

DUER pants er et par gennemarbejdede jeans, der sagtens kan tages med ud på tur; dog primært til de enkle eventyr. Bukserne er komfortable, miljøvenlige og fungerer til en glidende overgang mellem hverdag og friluftsliv, men det er ikke en buks, der indeholder tekniske eller særlige detaljer.

6/10: Godt produkt, plads til forbedringer
Forstærkede syninger, bæredygtige materialer, fleksibilitet og pasform, kan bruges både til tur og hverdag, svedtransporterende og behagelige direkte mod huden, gode i køligt vejr.
Ikke ideelle til varmere ture, styrken kunne være bedre, der er ikke rigtig nogle detaljer specifikt til friluftsliv, kun stiklommer og baglommer.
Pris: 999,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind