Lowe Alpine Salient

Lowe Alpine Salient

En slider

Når jeg kigger efter udstyr kigger jeg ofte på grej der er simpelt og holdbart i sit design, ud fra den filosofi, at jo mere simpelt, jo mindre kan gå i stykker.Salient er netop sådan en rygsæk, simpelt opbygget i meget solide materialer og med et godt bæresystem.

Jeg stødte på storebroren til denne rygsæk (Lowe Alpine Saracen) i forsvaret, den har samme bæresystem og udformning, men er blot noget større og har sidelommer der kan lynes af, så da jeg skulle finde en ny rygsæk til mine vandreture blev det den lidt mindre Salient.

Da disse rygsække er lavet til militær brug er de en del kraftigere i materialerne end almindelige vandrerygsække og derfor også noget tungere, men jeg slæber gerne et kilo mere, hvis jeg ved at holdbarheden er i top. Sækken er opbygget med et stort hovedrum som der er mulighed for at dele i to med et snøresystem, en feature jeg dog ikke benytter mig af.

Der er åbning i toppen med snøre og en åbning i bunden med lynlås. Inde i hovedrummet er der en lomme til drikkesystem med en lille åbning til slangen i den ene side.

Låget kan løftes så du kan få plads til en 10-20 liter mere og i låget er der lommer både udvendig og indvendig med lynlås.Der er mange remme udenpå som kan bruges til at fastspænde udstyr, ekstra lommer eller til at komprimere sækken.Salient rummer 70 + 20 liter, som er rigeligt med plads til mit brug.

Bæresystemet er simpelt og kraftigt med et bredt polstret hoftebælte, gode skulderremme og brystrem og så kan systemet justeres efter ryglængden på brugeren.Størstedelen af vægten kommer til at hvile på hofterne hvis man indstiller og pakker rygsækken ordenligt.

Jeg har gået med disse rygsække (Saracen og Salient) med alt mellem 15 og 40 kg. Og de gode egenskaber bevares hele vejen, selvom en 40 kg. sæk aldrig bliver sjov at slæbe rundt på, lige meget hvor godt bæresystemet er:-) Salient er ikke nær så dyr som mange andre rygsække, ca. 1700kr. For en rygsæk der nærmest ikke er til at slide op, sidder rigtig godt og fordeler vægten på en meget fornuftig måde, synes jeg at man får rigtig meget rygsæk for pengene.

Man må dog leve med at den kun fås i een farve, grøn, men det kan jeg nu godt leve med.Hvis man går meget op i vægt, design og detaljer er der andre og bedre muligheder på markedet, men er du på udkig efter en stabil slider, så gå ind og prøv denne traktor af en rygsæk. Tobias

  • Mærke: Lowe Alpine
  • Model: Salient
  • Pris: 1700kr
Tore Grønne, torsdag, 07 juni 2012, hits: 6918