Du er her:

Udstyrstest

Fjällräven Abisko Midsummer Zip Off Trousers

Let aflynelig buks


Vi har tidligere testet Abisko Midsummer Trousers, men nu er der kommet en zip-off udgave, der bare skriger endnu mere på sommervejr.

Fjällräven Abisko Midsummer Zip Off Trousers er et par lette og ret tekniske friluftsbukser i forhold til kategorien, de ligger i. Bukserne ligner andre tekniske bukser fra Fjällräven, men det er alligevel noget anderledes. Udsatte steder som knæ og bag består af G-1000 Air Stretch, som egentlig blot er uvokset G-1000 i ripstop i det velkendte blandingsforhold på 65% delvist genanvendt polyester og 35% økologisk bomuld. Resten af buksen består af strækbart materiale i 100% delvist genanvendt polyester.

Selvom materialerne er lette, så er styrken og kvaliteten på bukserne i top. Materialerne er ikke myggetætte, så du skal ikke regne med fuld beskyttelse mod de små bæster blot ved at have bukserne på.

Også behagelige som shorts

Som alt andet G-1000-materiale, så kan Abisko Midsummer Zip Off Trousers også vokses, selvom de købes uvokset. Voksen kan tilføje buksen øget styrke og en mere smuds- og vandafvisende overflade. Men for at få det fulde ud af bukserne i varmere vejr, så skal man lade dem forblive uvoksede. Bukserne vejer 330 gram, hvilket er omkring det halve af normale, tekniske bukser i G-1000, og kun 30 gram mere end Abisko Midsummer uden Zip Off.

Abisko Midsummer Zip Off Trousers har en normal pasform og er ikke for tætsiddende, så den føles luftig. Pasformen er behagelig, og det skyldes især de sammensatte, fleksible materialer. Buksen er let på benene, og det er skønt at have mulighed for at lyne benene af og omdanne dem til shorts, hvis temperaturen bliver for høj.

I den aflynelige model er der ikke nogen udluftning på lårene, som man finder det på Abisko Midsummer. Men jeg vil nu heller ikke mene, at det er nødvendigt, når de nu kan laves om til et par lette shorts. Et stort plus er, at shortsene fungerer rigtig godt for sig: de sidder behageligt, er pæne, og der er ingen generende lynlås.

Gennemførte med gode detaljer

En detalje, der virker ret enkel, men som jeg er utrolig glad for, er to trykknapper over hinanden ved livet, som efter min mening giver en mere behagelig og trykfordelt lukning, der ikke strammer. En elastisk benlukning gør det desuden muligt at slutte buksen tæt.

Derudover har Abisko to stiklommer, en lynlåslomme på det ene lår og en lomme med trykknapper på det andet. Buksen fås i tre farver, hvor vi har haft et par sandfarvede bukser til test. Farven er god til det varme klima, men de lyse farver er generelt også mere sarte overfor smuds.

Abisko Midsummer Zip Off Trousers ser teknisk ud, men er egentlig ret enkel: en alsidig, lidt stærkere sommerbuks med zip-off funktion og en god sammensætning af materialer. De er et ideelt par bukser og shorts, som kommer i et samlet produkt, til den næste tur i varmt vejr, hvad end det er til rejse, vandring eller noget helt tredje. Det er en gennemført buks, men prisen er i den høje ende, sammenlignet med andre lette bukser.

Fjällräven Midsummer Zip off Trousers / 1.599 kr. / www.fjallraven.com

Udgivet d. 17. september 2021
Af Rasmus Simonsen

Redaktionen anbefaler

Fjällräven

Abisko Midsummer Zip Off Trousers

Bedømmelsen

Abisko Midsummer Zip Off Trousers er et par lette, luftige friluftsbukser med en god sammensætning af pasform, materialer og gode detaljer. Bukserne er enormt alsidige, og jeg synes, at det er en stor fordel at have en teknisk, let buks, som både fungerer godt som shorts og bukser hver for sig.

8/10: Produktet fortjener applaus
+ Let og luftig, zip-off, fungerer godt som shorts, ingen irritation ved lynlås, hurtigtørrende, elastikjustering af benende, knap- og lynlåslomme på lår, stiklommer med lynlås, lukning om livet med to knapper over hinanden
- Pris, ingen udluftning udover zip-off
Pris: 1.599,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind