Fjällräven Tur Fleece Hoodie W

Man har vel altid brug for et lækkert mellemlag. Men hvad skal man gå efter; fleece eller uld? Opdag Verden har testet en blanding af de to materialer: Fjällrävens Tur Fleece Hoodie.

Udover en dejlig, varm bordeaux-lignende farve gør hoodien umiddelbart ikke det store væsen af sig med sin gennemgående lynlås, hætte og tommelfingerhuller. Den er lavet i et lækkert, blødt blandingsmateriale af genbrugspolyester, uld og elasthan. En blanding, der, ifølge Fjällräven selv, kombinerer det bedste fra to verdener. Uldens isolerende og varmende egenskaber sammen med polyesterens slidstyrke. På ydersiden har den en blød, men glat overflade, mens den flossede inderside er blød og ’vamset’ mod kroppen.

Hoodien er rigtig varm og lækker at have på. Det strækbare materiale gør, at det ellers slanke design ikke føles snærende, men følger kroppen på en behagelig måde. Det er en kvindemodel, der fås i størrelse XXS til XXL. Jeg har testet en størrelse medium, som svarer til en størrelse 40/42.

Den sidder fint til omkring torso, men ærmerne er cirka fem centimeter for lange til mig. Især den nederste del ved håndleddene er meget brede, hvilket gør brugen af tommelfinger-hullerne mindre anvendelige.

Når det er sagt, er jeg særligt glad for hoodiens ryglængde, der går cirka ti centimeter under hofterne, som sikrer, at jeg ikke ’skiller’ på midten. Hætten dækker hele hovedet, og sammen med en høj hals slutter den fint til om ansigt og hals. Desuden er der ved hagen en beskyttelsesflig, så man undgår gener fra lynlåsen.

Hoodien er forsynet med en enkelt brystinderlomme i mesh, som lukkes med lynlås, hvor der er plads til en GPS eller lignende. Det tætvævede materiale gør hoodien mere ’vindtæt’ end en almindelig fleece, men den er ikke decideret vindtæt. På en vandretur i foråret gør Fjällräven Tur Fleece Hoodie sig rigtig godt over en tynd uld bluse og kan snildt være under en skaljakke, hvis vind og regn påkræver det. Den fås i øvrigt også i sort.

Vibe Sørensen, søndag, 12 maj 2013, hits: 7121