Gregory Z 22

Gregory Z 22

I den danske sommerhede har vi løbet langt med den , vi har cyklet med den, og den er blevet brugt som ganske almindelig dagtursrygsæk i hverdagen og på rejse.  Under den grundige test skulle det vise sig, at den lille alsidige rygsæk Z 22 fra amerikanske Gregory havde mange overraskelser at byde på.

Tekst af Troels Matz

Til de mere sveddryppende aktiviteter som cykling, løb eller multisport, kan en tætsiddende lille letvægtsrygsæk ofte være guld værd, for når man virkelig begynder at bevæge sig, duer det ikke, at rygsækken hopper rundt på skuldrene og i sidste ende tærer unødvendigt på kræfterne.

Derfor var det med stor iver, at vi kastede os over Gregory Z 22. Det er en dråbeformet rygsæk med hesteskoformet lynlås, fast hoftebælte og masser af lommer – deriblandt store elastiske sidelommer med plads til vandflasker eller masser af småting som energibarer, cykeltilbehør eller guidebog.

Netop lommerne er en af Z 22’s helt store fordele, og man har ikke haft rygsækken i mange dage, før at lommerne er fyldte af diverse småstumper som nu lige pludselig kan nå hurtigt og nemt. De er velplacerede, og der er efter vores mening ikke for mange af dem. Selv om vi ikke har haft muligheden for en vintertest, vil en Z 22 ikke kunne anbefales til decideret vinterbrug, hvor løssne hurtigt vil samle sig i lommerne og drive dig til vanvid.

Man kan virkelig mærke, at der er arbejdet med bæresystemet, og under vores test sad sækken rigtig godt på tre forskellige personer med vidt forskellige ryglængder- og forme, da vi testede den med ti kilo. De S-formede og tynde bæreremme sad aldrig i vejen, gnavede ikke, og føltes som gode vægtfordelere, når man bar tungere byrder.

Til gengæld er Gregorys løsning med et udspændt net, der skal holde rygsækken væk fra ryggen og skabe ventilation, nok mere et marketingstunt end en mærkbar funktion. Specielt under cykling trykker nettet tøjet ind til, en i forvejen svedig ryg, og selv om ideen er god på tegnebrættet, virker den ikke helt i praksis.

Z 22 er en rygsæk, der er skabt til action, og den er derfor udstyret med et bredt og let polstret hoftebælte, der i kombination med det spinkle men overraskende solide afstivningssystem gør, at man kan bære tungere end man skulle tro. Det er virkelig et hoftebælte, der virker, og efter vores mening, er dets eneste ulempe, at man ikke kan tage det af, når der skal bæres let, og bæltet bare er i vejen eller hænger og slasker.  

Opdag Verden // Troels Matz, lørdag, 28 august 2010, hits: 6586