Haglöfs Ardent Shorts

Haglöfs producerer efterhånden beklædning til de fleste forskellige sportsgrene, og i deres seneste kollektion for 13/14 har de blandt andet lavet et par shorts, som henvender sig primært til MTB-cykling.

Vi kigger her nærmere på Haglöfs Ardent Shorts, som ved første øjekast skriger på at komme ud i sporet og blive mudret til.
Haglöfs monochrome-kollektion har i denne sæson sat barren højt for udvalget af farver, du kan finde på hylderne hos udstyrsforhandlere.

Kollektionen, hvori Ardent Shorts indgår, kendetegnes af en række ensfarvede produkter i et meget intenst farvevalg. Vi havde fingre i den flashy farve Firefly; en farve som vel bedst kan beskrives som en blanding mellem vejarbejder-gul og limegrøn. Buksen fås dog også i en lidt mere neutral, men stadig seværdig blå og selvfølgelig også i sort.

Den eneste ulempe ved at vælge shorts i andre farver end sort, er selvfølgelig, at de altid vil fremstå beskidte, lige fra du rammer det første mudderhul i skoven – men er det ikke også netop charmen ved at køre MTB i de danske skove?

Ardent Shorts er udført i FlexAble™, hvilket er et 4-vejs strækbart materiale, der ikke indeholder en egentlig membran, men får dets vind- og vandafvisende egenskaber ved at behandle overfladen med DWR (durable water repellent).

For at sikre en høj slidstyrke på de flader, som er i kontakt med sadlen, har Ardent Shorts laminerede Soft Shell-bagpaneler. Disse paneler samt den karakteristiske S-form med plads til eventuelle knæbeskyttere betyder, at buksen ikke er velegnet til landevejscykling eller lange vandreture på fjeldet.

Under disse aktiviteter er buksen simpelthen for lang, og formen vil med tiden begynde at irritere dig på forsiden af knæene/skinnebenene. To lommer på hvert sit lår giver plads til et kort, multitool eller en snack, ligesom to tværgående lynlåse fra midt på ballen og over til lysken giver dig mulighed for ventilation.

Dette fungerer uovertruffen, især i sommervarmen, hvor et par varme cykeltights med pude godt kan hæve temperaturen i et udsat område lidt for meget. Livvidden justeres let ved hjælp af to velcropaneler i siden, som giver et stort spænd, som kan være en fordel, hvis du eksempelvis også vil bruge buksen udenpå et par tykke vintertights.

Herudover er lændepanelet forhøjet for at dække bedre i den foroverbøjede stilling på cyklen, og sidst men ikke mindst har Haglöfs valgt at sy en strop bagpå, så du let kan hænge buksen ud og dryppe af efter en lang tur i skoven.

Til sammenligning med en række af de andre Haglöfs-produkter fra 13/14 kollektionen, som vi har kigget på, så er Ardent Shorts en del af deres bluesign-produkter, hvilket sikrer, at minimum 95 % af tekstilerne er produceret uden brug af miljøskadelige stoffer, at de er produceret under ordentlige arbejdsforhold og at der kontinuerligt arbejdes på at minimere forbrug af vand og elektricitet.

Dette kan give lidt ro i sindet hos os forbrugere, som efterhånden ikke kan tillade os at lukke øjnene for de vilkår, som vores beklædning produceres under, typisk i Østen – tak til Haglöfs for det.

Rasmus Bech, torsdag, 17 oktober 2013, hits: 6051