Du er her:

Haglöfs Barrier II Vest

Haglöfs klassiske Barrier I vest er blevet frisket lidt op, og vi har kigget lidt nærmere på opfølgeren, Haglöfs Barrier II Vest. 

I en del år efterhånden har Barrier I-vesten været en del af min faste friluftsoppakning. Mit oprindelige incitament til at købe en fibervest var primært fiberens isolerende og hurtigtørrende egenskaber, men også dens overkommelige pris spillede en afgørende rolle. Efter 5 års hårdt brug fremstår Barrier I-vesten fortsat i god stand med en regelmæssig fordeling af fiberisoleringen og uden tab af elastik eller nævneværdig farve.

Barrier II-vesten er blevet opfrisket på en række fronter. Blandt andet er fiberfyldet langs siderne blevet hæftet til yderstoffet i synlige horisontale baner frem for vertikale baner, som der var på forgængeren, og det øger bevægelsesfriheden.

Derudover har den opdaterede udgave fået blødere inderstof, ligesom Haglöfs også har fjernet de synlige syninger på ryggen. Vestens åbninger ved armene og omkring hoften har fortsat indsyet elastik, hvilket minimerer varmetabet fra kroppen. Vesten vejer stort set ingenting, cirka 260 gram i en størrelse herre large, hvilket er omkring 25 gram mindre end den tidligere udgave. Ydermere kan vesten pakkes ned i sin egen venstrelomme, hvor lynlåsen er tosidet – i komprimeret tilstand fylder den således ikke mere, end hvad der svarer til en stor håndfuld.

Efter min mening er fiberveste et perfekt kompromis mellem isolationsegenskaber og vægt på de ture, hvor man gerne vil holde vægten nede, men fortsat have muligheden for at tage et ekstra isolerende lag på. Dette kunne være på et adventurerace eller på de regnvåde forårs- og efterårsture.

Fibervesten kan dog efter min mening ikke erstatte dunjakker eller dunveste på vinterfjeldet, idet dun er overlegent, hvad angår isolerende egenskaber. Personligt har jeg brugt vesten meget i hverdagen og har den ofte liggende komprimeret i bunden af rygsækken, hvis der nu skulle blive brug for lidt varme.

Bo Skov Kristensen, Fredag, 14 december 2012, hits: 3686
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind