Haglöfs Boiga

Varmere temperaturer har langt om længe ramt vores breddegrader, og det er for alvor blevet på tide at komme i gang med at give den gas udendørs. Til det formål har vi testet en super-åndbar og let softshell i den lidt tyndere ende. Haglöfs Boiga skulle hurtigt vise sig, at være som skabt til formålet, men regn ikke med den i koldt vejr.

Mange softshells er egentlig ikke optimale, hvis du skal bruge dem til de lidt mere intense aktiviteter i sommerhalvåret. Problemet er, at de er for vindtætte og ofte er forsynet med en inderside i fleece, der hurtigt bliver for varm og suger fugt til sig.

Men heldigvis er der løbet meget vand under broen, siden de første softshells så dagens lys for snart 10 år siden, og Haglöfs Boiga er et godt eksempel på en softshell, der egner sig til hård aktivitet under lidt varmere forhold.

På indersiden er den relativt tynde jakke nemlig ikke foret med fleece, men derimod et lag, der sørger for at slippe af med fugten samtidig med, at vind holdes ude. Vores test af Boiga viste, at balancen mellem vindtæthed og åndbarhed ender i åndbarhedens favør, og i kold, hård vind kan du godt mærke, at noget af vinden trænger igennem. Det gør imidlertid ikke så meget, for til gengæld er åndbarheden fantastisk, og selv når du virkelig okser derudaf med tung rygsæk, slipper Boigaen tilpas meget fugt ud til at den er behagelig at bruge.

Hætten er forberedt til hjelm, og det er muligt at justere den, så den nogenlunde følger hovedets bevægelser. Desværre kunne den efter vores mening godt have haft en rigtig skygge til at skærme af for regn og rusk, der hurtigt ender i øjnene, når himmelens sluser åbner sig. Til gengæld har vi sat stor pris på de elegant lavede Powerstrecth-ærmeafslutninger, der på de køligere dage har fungeret som håndvarmer.

Pasformen er neutral, hvilket vil sige, at du ved at investere i en Boiga får en softshell, der ikke sidder malet til kroppen, men heller ikke sidder alt for løst. Smag og behag er forskellig, men da jakken i høj grad er udviklet til aktivitet og bevægelse, ville vi ikke have haft noget imod, at pasformen havde været en anelse mere figursyet og bedre i stand til at følge kroppens bevægelser.

Opdag Verden // Troels Matz, Onsdag, 27 juli 2011, hits: 6412
Log ind