Udstyrstest

Haglöfs Micro Nordic Down Hood

dunjakke til pausen og under skaljakken

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 20. jun 2022
Læst af: 2452
Karakter fra test

Haglöfs Micro Nordic Down Hood er en tynd dunjakke spækket med egenskaber og detaljer på trods af sit enkle udseende. Og så forbliver den tør, selvom vejret er fugtigt.

Haglöfs Micro Nordic Down Hood
Anmeldelsen

Haglöfs Micro Nordic Down Hood er en jakke, der kan bruges meget allround. Det er ikke den varmeste dunjakke af denne type, og den er mest af alt oplagt som ekstra isolation i rygsækken, man kan hive frem og tage på under skaljakken eller som pausejakke på vandreturen. Ydermaterialet er vindresistent, men på trods af de vind- og vandafvisende egenskaber skal du – ligesom det er tilfældet med andre dun- og fiberjakker – hverken regne med, at det er en vind- eller vandtæt jakke.

Jakkens udseende får den til at skille sig lidt ud. Den er nemlig designet i en blanding af større og mindre kamre. De større kamre indeholder dun, mens de mindste kamre under arme og i nakke indeholder fiberfyld – de små kamre på maven indeholder dog dun. De små kamre giver en øget bevægelsesfrihed, samtidig med at det holder de små fiberkugler, som Mimic-fiberfyldet består af, godt på plads. Det giver alt i alt god mening med dunfyld på torso og ryg, og fiber under armene hvor dunene kan trykkes flade.

DOWN Gold-teknologien gør faktisk de DWR-behandlede kvalitetsdun så vandtætte, at fyldet kan forblive tørt i op til 5.000 minutter under våde vejrforhold.

Forbliver tør i fugtigt vejr

Jakken er fyldt med gåsedun, der har en fyldkraft på 700 og en fordeling på 85 % dun og 15 % fjer. Dunene er imprægneret med DWR uden fluorocarbon for at sikre god beskyttelse under fugtige vejrforhold og en så kort tørretid som muligt. DOWN Gold-teknologien gør faktisk de DWR-behandlede kvalitetsdun så vandtætte, at fyldet kan forblive tørt i op til 5.000 minutter under våde vejrforhold. Vi har ikke testet det nøjagtige antal minutter, men vi har testet funktionen på tur, og teknologien fungerer. Dunene klapper ikke sammen, og den isolerende funktion opretholdes, selv efter flere dages fugtigt vejr.

Alle dun er desuden sporbare med en RDS-certificering. Det betyder, at du er sikret kvalitetsdun, og at dyrene er blevet behandlet godt under rimelige forhold. Dunblandingen og fyldkraften er udmærket, men det er muligt at få lignende jakker med en smule højere fyldkraft og bedre fordeling mellem dun og fjer i nogenlunde samme prisleje – heriblandt også fra Haglöfs selv.

Grønne materialer

Under armene er der ikke dun, men derimod en 100 % genanvendt polyamidisolering; Mimic GOLD. Fiberisolering er placeret under armene for at reducere volumen og dermed også øge bevægeligheden. Derudover skulle det øge åndbarheden, hvilket jeg har lidt svært ved at få til at hænge sammen, da dun typisk er mere åndbart end fiber, men det må handle om mængden af fyld. Fiberfyldet har derudover en højere styrke og holder volumen samt isoleringen under armene godt, og jeg har ikke tænkt over mangel på åndbarhed.

Nordic Micro Nordic Down Hood har et ydre i 100 % 20D Polyamid. Det er duntæt, så de små fjer og dun ikke så let ryger ud. Metervaren er ikke i rip-stop, men den virker kraftig og solid på trods af tykkelsen. Materialet er Bluesign®-godkendt, hvilket er en certificering, der vidner om et bæredygtig fodaftryk lige fra produktion til det færdige produkt.

Fungerer som en klassisk dunjakke

Dunjakken har to håndlommer og en brystlomme, der alle er godt rummelige og har solide lynlåse. Hætten har en bred, funktionel skygge med elastiske sømme i siderne, der uden justeringsmuligheder sidder tæt til hovedet. Der er desuden elastikjustering af ærmer og underkant, som fungerer godt med en solid og eftergivende elastiklukning.

Jakken vejer 340 gram og har en dunvægt på 69 gram i en størrelse large. Det er ikke meget dunfyld, og kamrene er ikke så spændstige og fyldte, som de kunne være i forhold til fibrene i de små kamre. Mængden af fiber er ikke beskrevet, men det er overraskende nok en forholdsvis stor andel af jakken. Når man har jakken på, tænker man dog ikke meget over varmeforskel eller fornemmelse af materialerne de forskellige steder på jakken. Det fungerer som på en klassisk dunjakke.

Haglöfs

Micro Nordic Down Hood
Pris: 1.899,-

Bedømmelsen

En dunjakke med partier i fiber, du kan holde dig varm og tør i selv på ture over flere dage i alverdens vejr. Dunjakken er ikke den kraftigste, men den indeholder på trods af dunmængde og fyldkraft gode egenskaber og høj kvalitet af materialer.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Imprægnerede dun, Bluesign®-certificeret nylon, genanvendt fiberfyld under arme, solide lynlåse, tre lynlåslommer, hættens pasform.
Dunjakkens fyldmængde af dun

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Haglöfs Micro Nordic Down Hood
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Haglöfs Micro Nordic Down Hood ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.