Udstyrstest

HANWAG BANKS GTX

Skrevet af: Tore Grønne
Den 22. jun 2022
Læst af: 8043
Karakter fra test

Høj komfort på stierne

Tyske Hanwag er kendt for at lave støvler i høj kvalitet, og Banks GTX er ingen undtagelse: En yderst behagelig støvle, der er 100% vandtæt, men samtidig har et godt indeklima.

I sensommeren snørede jeg et par Hanwag Banks GTX for at vandre ind i Yosemites vildnis på og uden for stierne. Her testede jeg støvlen på støvede jordstier, stejl granit, kaotisk blokmark og sumpede enge, vandrede gennem lav bevoksning og over væltede træstammer samt utallige vandløb.

Banks GTX er én opdatering af en 16 år gammel klassiker fra Hanwag; en nubuck-læderstøvle med ruskindsforstærkninger foran og bag på. Nubuck-læderet er Leather Working Group guld-certificeret, hvilket betyder, at vi har med absolut højkvalitetslæder at gøre, som samtidig er fremstillet under bæredygtige, miljøvenlige forhold.

Støvlen har en Gore-Tex-membran, en let forstørret fodboks, og snøresystemet gør, at man kan stramme den nedre del af støvlen, der sidder hen over foden, og den øverste del, som sidder op over anklen, uafhængigt af hinanden.

Dermed er det nemt at få støvlen til at sidde, lige som man vil.

Det var da også en af de første ting, jeg bemærkede: støvlen sidder utroligt behageligt på foden. Den går et lille stykke op over anklen, men skaftet er polstret og sidder ganske blødt op om anklen. Det giver en følelse af god beskyttelse uden nogen form for stivhed.

HANWAG BANKS GTX
Anmeldelsen

DSC00568

Åndbar, vandtæt og godt greb
Jeg har testet Hanwag Banks GTX i temperaturer på op til 26-27 grader, når det var varmest, og var spændt på, om en støvle med Gore-Tex ville blive for varm og indelukket i den bagende sol.

Det var heldigvis ikke tilfældet.

Selv når jeg har givet den fuldt los under middagssolen, og sveden drev ned ad ryg og pande, følte jeg ikke, at mine fødder blev for varme.

Samtidig er Banks GTX så vandtætte, at jeg kunne stille mig i en rislende flod med vand op til anklerne i flere minutter, uden en dråbe vand trængte ind til mine fødder. Faktisk var støvlerne som tørre, når jag vandrede videre. Du kan altså trygt stole på, at fødderne forbliver tørre.

Hanwag beskriver selv støvlen som ideel til vandring i fladere terræn og f.eks. på ture fra hytte til hytte. Jeg gav den lidt mere gas ved også at vandre uden for stierne i stejlt terræn, der af og til var temmelig udfordrende med store sten og blokmark. Vibram Endurance Pro-sålens greb blev bl.a. testet på en lang, stejl op- og nedstigning, hvor hænderne måtte til hjælp op over et unavngivet pas i 3000 meters højde uden for stierne.

Her følte jeg mig sikker til fods på løse sten og store klippeblokke, og også på store granitflader på meget stejle nedstigninger stod jeg fast. Mellemsålen er konstrueret med et blødt, forstærket PU-materiale, og den samlede oplevelse af støvlen er forholdsvis blød – på den gode måde.

DSC00641

Behagelig på lange dage
Støvlen var behagelig at have på i løbet af lange dage med omtrent 10 timer på stierne, og selvom den ikke har en stiv sål, følte jeg mig altså sikker til fods ude i relativt hårdt terræn.

Med en vægt på cirka 1.400 gram i størrelse 44 er der heller ikke tale om en tung støvle, og min overordnede følelse var da også at være relativt let til fods. Støvlen kommer i ren sort, sort/mat sort, mokka-brun/sort, sort/blå og navy/matsort.

Udseende er en smagssag, men jeg synes, vi har at gøre med en flot, klassisk støvle, jeg helt sikkert ikke bliver træt af, og som jeg glæder mig til at trampe ud på nye eventyr i. Og skulle sålen blive slidt ned, kan støvlen sendes til Hanwag og blive udstyret med en ny.

Hanwag

BANKS GTX
Pris: 1.999,-

Bedømmelsen

Hanwag Banks GTX en utrolig behagelig støvle, der kan bruges på mange forskellige typer vandreture i forår, sommer og efterår. Støvlen er vandtæt, ånder samtidig godt, sidder fortrinligt og har et godt greb. Den kommer med et ret højt prisskilt, men er man villig til at betale, venter mange gode stunder på stierne.

9/10: Wow, vi er imponerede
Høj komfort, vandtæt, åndbar, miljøvenlig
Pris

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Hanwag BANKS GTX
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Hanwag BANKS GTX ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.