Du er her:

Udstyrstest

HANWAG BANKS GTX


Høj komfort på stierne

Tyske Hanwag er kendt for at lave støvler i høj kvalitet, og Banks GTX er ingen undtagelse: En yderst behagelig støvle, der er 100% vandtæt, men samtidig har et godt indeklima.

I sensommeren snørede jeg et par Hanwag Banks GTX for at vandre ind i Yosemites vildnis på og uden for stierne. Her testede jeg støvlen på støvede jordstier, stejl granit, kaotisk blokmark og sumpede enge, vandrede gennem lav bevoksning og over væltede træstammer samt utallige vandløb.

Banks GTX er én opdatering af en 16 år gammel klassiker fra Hanwag; en nubuck-læderstøvle med ruskindsforstærkninger foran og bag på. Nubuck-læderet er Leather Working Group guld-certificeret, hvilket betyder, at vi har med absolut højkvalitetslæder at gøre, som samtidig er fremstillet under bæredygtige, miljøvenlige forhold.

Støvlen har en Gore-Tex-membran, en let forstørret fodboks, og snøresystemet gør, at man kan stramme den nedre del af støvlen, der sidder hen over foden, og den øverste del, som sidder op over anklen, uafhængigt af hinanden.

Dermed er det nemt at få støvlen til at sidde, lige som man vil.

Det var da også en af de første ting, jeg bemærkede: støvlen sidder utroligt behageligt på foden. Den går et lille stykke op over anklen, men skaftet er polstret og sidder ganske blødt op om anklen. Det giver en følelse af god beskyttelse uden nogen form for stivhed.

DSC00568

Åndbar, vandtæt og godt greb
Jeg har testet Hanwag Banks GTX i temperaturer på op til 26-27 grader, når det var varmest, og var spændt på, om en støvle med Gore-Tex ville blive for varm og indelukket i den bagende sol.

Det var heldigvis ikke tilfældet.

Selv når jeg har givet den fuldt los under middagssolen, og sveden drev ned ad ryg og pande, følte jeg ikke, at mine fødder blev for varme.

Samtidig er Banks GTX så vandtætte, at jeg kunne stille mig i en rislende flod med vand op til anklerne i flere minutter, uden en dråbe vand trængte ind til mine fødder. Faktisk var støvlerne som tørre, når jag vandrede videre. Du kan altså trygt stole på, at fødderne forbliver tørre.

Hanwag beskriver selv støvlen som ideel til vandring i fladere terræn og f.eks. på ture fra hytte til hytte. Jeg gav den lidt mere gas ved også at vandre uden for stierne i stejlt terræn, der af og til var temmelig udfordrende med store sten og blokmark. Vibram Endurance Pro-sålens greb blev bl.a. testet på en lang, stejl op- og nedstigning, hvor hænderne måtte til hjælp op over et unavngivet pas i 3000 meters højde uden for stierne.

Her følte jeg mig sikker til fods på løse sten og store klippeblokke, og også på store granitflader på meget stejle nedstigninger stod jeg fast. Mellemsålen er konstrueret med et blødt, forstærket PU-materiale, og den samlede oplevelse af støvlen er forholdsvis blød – på den gode måde.

DSC00641

Behagelig på lange dage
Støvlen var behagelig at have på i løbet af lange dage med omtrent 10 timer på stierne, og selvom den ikke har en stiv sål, følte jeg mig altså sikker til fods ude i relativt hårdt terræn.

Med en vægt på cirka 1.400 gram i størrelse 44 er der heller ikke tale om en tung støvle, og min overordnede følelse var da også at være relativt let til fods. Støvlen kommer i ren sort, sort/mat sort, mokka-brun/sort, sort/blå og navy/matsort.

Udseende er en smagssag, men jeg synes, vi har at gøre med en flot, klassisk støvle, jeg helt sikkert ikke bliver træt af, og som jeg glæder mig til at trampe ud på nye eventyr i. Og skulle sålen blive slidt ned, kan støvlen sendes til Hanwag og blive udstyret med en ny.

Udgivet d. 7. oktober 2020
Af Tore Grønne

HANWAG

BANKS GTX

Bedømmelsen

Hanwag Banks GTX en utrolig behagelig støvle, der kan bruges på mange forskellige typer vandreture i forår, sommer og efterår. Støvlen er vandtæt, ånder samtidig godt, sidder fortrinligt og har et godt greb. Den kommer med et ret højt prisskilt, men er man villig til at betale, venter mange gode stunder på stierne.

9/10: Wow, vi er imponerede
Høj komfort, vandtæt, åndbar, miljøvenlig
Pris
Pris: 1.999,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind