Udstyrstest

Helly Hansen Odin Stretch Hooded Insulator

Åndbart og fleksibelt mellemlag

Skrevet af: Johnny Minor Mørup
Den 19. apr 2024
Læst af: 671

Varm, vindtæt, vandafvisende. Jakken her fra Helly Hansen tilbyder god isolering mod elementerne og er perfekt på frostklare dage, men kommer til kort i regnvejr.

Anmeldelsen

Odin Stretch Hooded Insulator er en behagelig jakke, der er designet til alt fra trekking og skiløb til bjergbestigning og brug i byen. Jakken har noget nær ubegrænset bevægelsesfrihed, pasformen er lidt afslappet, og materialerne glider ubesværet hen over sekundære lag uden at rynke eller vride sig. Resultatet er en exceptionelt behagelig jakke; fra den rummelige talje helt op til den bløde, fyldige hætte.

Den syntetiske isolering, Primaloft, er komprimerbar, varm og hurtigtørrende, mens jakkens yderside er lavet af firevejsstrækbar 30D nylon med en DWR-coating, som sørger for de vandafvisende evner. Indersiden er opbygget af blød og smidig polyester. Materialerne retter sig mod et højt aktivitetsniveau. Normalt kan nylonmateriale føles fugtigt og klæbrigt, når sved ophobes i det, men når denne jakke optager fugt, føles stoffet blødt og behageligt mod huden.

Helly Hansen Odin Stretch Hooded Insulator

Der er åndbare strækpaneler op ad siderne og under armhulerne, og jakken er færdiggjort med bløde lycra-manchetter, der forbliver på plads uden at være stramme eller svære at arbejde med over Handsker. Hætten har særlig opmærksomhed på hagen, der er polstret for at beskytte mod lynlåse, mens toppen af hætten har en blød lap for at forhindre friktion og ophobning af sved.

Der er to lynlåslommer, en lynlåsbrystlomme, en fuld frontal lynlås og YKK-lynlåse hele vejen rundt.

Jeg har holdt mig moderat aktiv i temperaturer mellem frysepunktet og ca. 7 grader, og oplevelsen var ganske komfortabel. Jakken ånder exceptionelt godt, hvilket gør den varm uden at blive alt for varm selv i mildt vejr. Kombineret med det bløde interiør, præsterer jakken virkelig godt under anstrengende aktiviteter. Varmen bygger sig ikke op, sved akkumuleres ikke, og jakken føles aldrig ubehagelig eller klæbrig. Det gør jakken fantastisk til vandring, skiløb og andre aktiviteter, der normalt vil være for intense for en jakke, der er så godt isoleret. Da den er fuldt syntetisk, tørrer den også hurtigt og giver stadig varme, når den er våd. Det er en stor fordel. Jakken er overraskende komprimerbar og vejer kun 600 gram.

Odin Stretch Hooded Insulator afviser meget let regn, men kun i et minut eller deromkring. Derefter begynder dele af jakken at suge vand som en svamp. Det er ikke katastrofalt, da isoleringen fortsat fungerer, men jakken klarer sig meget bedre i snevejr end i regn, og det er ikke en jakke til flere timers silende regn på vandreturen.

Helly Hansen

Odin Stretch Hooded Insulator
Pris: 1.400,-

Bedømmelsen

Helly Hansen Odin Stretch Insulator er varm, behagelig, let, pakbar, fleksibel og konstrueret solidt. Den kommer til kort under våde forhold, men egner sig særlig godt til kolde, frostklare dage. 

Varm, behagelig, let, fleksibel og pakkevenlig
Ikke særlig vandafvisende

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Helly Hansen Odin Stretch Hooded Insulator
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Helly Hansen Odin Stretch Hooded Insulator ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.