Udstyrstest

Helly Hansen Vanir Gallivant HT

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 6408

Let støvle til enkle ture

Vi har haft fødderne i en let, vandtæt og åndbar støvle, der egner sig bedst til de lettere ture på stier.

Vanir Gallivant HT fra Helly Hansen er en vandtæt og åndbar Vandrestøvle til de lettere ture. Støvlen er opbygget med en overdel i læder, tekstil og kunstmaterialer. Helly Tech® Performance-membranen gør støvlen vandtæt, og den har fungeret upåklageligt; både når man skal af med varme, eller omgivelserne er våde. En udgave uden membran ville også være oplagt, når det nu er så let og luftigt et design.

Hvad angår støtte i støvlen, så vil den også passe til de lettere ture mod syd, men der vil en vandtæt støvle ofte blive for varm. På udsatte steder er støvlen forstærket med HellyWear Protection, hvilket også hjælper på stabiliteten i de bløde materialer, støvlen har. Støvlen har en let ankelstøtte, som hverken er lav eller høj.

Skaftet er skåret, så det er lavere på bagsiden, så foden opnår en god fleksibilitet. Ydersålen har en fin styrke og et godt greb i ujævnt terræn. Det skyldes en blanding af materialerne HellyWear-gummi og Helly grip-gummi.

Helly Hansen Vanir Gallivant HT
Anmeldelsen

Jeg har vandret på alt fra klippe til skovbund med ujævnheder samt på regulære stier, hvor sålen har givet god støtte, og jeg har haft et godt greb på de forskellige typer underlag. Med vægt på ryggen og hårdt underlag er støvlen lidt for blød, men med let oppakning og i let terræn, med hovedsageligt stier, er støvlen i sit rette element.

Støtte og stabilitet
Vanir Gallivant HT har en rigtig god pasform, men jeg mangler støtte og stabilitet i terrænet. Vandrestøvlen er opbygget med to låsende kroge, der desværre gør det mere irriterende at få støvlerne af og på, end de gør nogen hjælp. Det låser nemlig ikke snørebåndet fast, men holder snørebåndet indenfor krogene, hvilket jeg ikke kan se fidusen ved.

Jeg mangler en krog lidt længere nede og ude på siden af skaftet, så foden ikke rykker fremad, når man vandrer nedad. Jeg har haft ømme tæer på grund af manglende støtte, da størrelsen ellers passer fint, men man kan ikke binde støvlen tæt nok. Jeg har bundet støvlen på adskillige måder, men spænder man for meget om anklen, generes skinnebenet og akillessenen, og spændes støvlen ikke nok, rutsjer foden inde i støvlen. En ekstra krog, placeret så hælen kan låses fast, ville gøre en kæmpe forskel.

Lette ture
Det er vigtigt at slå fast, at der kun er problemer med vandring i terræn. På stier og fladere strækninger har man en uovertruffen komfort i den lette, fleksible støvle. Men det er svært at undgå helt at komme ud, hvor der er lidt terræn, og man skal nedad; derfor savner jeg bedre støtte.

Det er en let støvle, og jeg har oplevet slidmærker på støvlen efter få ture. Det er ikke noget, der har andet end kosmetisk betydning, men det kan blive et problem, hvis der kan komme dybere ridser. Til de fleste vil det slet ikke blive et problem, da jeg har udfordret støvlen med skarpe klipper og andet terræn, som støvlen efter min mening ikke kan bruges til.

Selvom der er plads til forbedringer ved nogle essentielle punkter, så er det dog stadig en god støvle, der blandt andet er god til de danske stier.

Helly Hansen

Vanir Gallivant HT
Pris: 1.499,-

Bedømmelsen

En god støvle til de lette ture i lettere terræn. Der er dog plads til forbedringer, før at den kan bruges til terræn, som er en del af Valiant Gallivant HTs produktbeskrivelse. Det er ærgerligt, at støvlen ikke har mere støtte, for pasformen, komforten og materialer i støvlen fungerer godt.

6/10: Godt produkt, plads til forbedringer
Let, komfortabel, fin åndbar i forhold til den er vandtæt, gode materialer, alsidig komfortabel sål med godt greb.
Snøresystemets låsende kroge gør det bøvlet at få støvlen af og på, der mangler støtte og bedre fastspænding af foden i støvlen til at bruge den i andet end let terræn.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Helly Hansen Vanir Gallivant HT
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Helly Hansen Vanir Gallivant HT ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.