Udstyrstest

HELLY HANSEN VEIR TUR PANTS

Billigere, og bedre Vandrebukser

Skrevet af: Jeppe Gabriel Spence
Den 06. jun 2023
Læst af: 5674
Karakter fra test

Helly Hansen har lavet et par miljøvenlige Friluftsbukser, der kan måle sig med de stærkeste på markedet, men kommer til en billigere pris.

Friluftsbukser skal kunne meget nu til dags. De skal være holdbare, slidstærke og kunne klare vind og vejr. Men på samme tid skal de være lette, komfortable og undgå at holde bevægelser tilbage.

At kombinere de to verdner kan være en svær ting, men med Veir Tur Pants forsøger Helly Hansen at pakke alle disse funktioner ned i en prisstærk friluftsbuks. Hos redaktionen har vi med viden om mærkets lange historie med barske omgivelser, forsøgt at udfordre buksen i vandring, vind og vejr og endda på klatrevæggen.

Et stort fokus hos mange i friluftsbranchen er miljøet, og Helly Hansen er også med på denne bølge. Alle materialerne i Veir Tur Pants er Oeko-tex-certificeret, som er en af verdens førende sundheds- og miljømærkninger inden for tekstiler.

Anmeldelsen

Det betyder, at der holdes stramt opsyn med alt fra produktionen til materialerne og giver en god mavefornemmelse omkring Veir Tur Pants, inden man får dem på. Den vandafvisende imprægnering er desuden PFC-fri, og man kan tydeligt mærke, at Helly Hansen tager hensynet til miljøet med i deres produkt.

Det ligger i detaljerne
Der er flere forskellige fokusområder omkring Friluftsbukser, man skal være opmærksom på. Et af de første er materialet. Veir Tur Pants har strategisk placerede strækpaneler på knæene, balderne og imellem benene.

Det giver en stor bevægefrihed, når man vandrer med dem på, og gør det sågar muligt uhindret at klatre i dem. Polyamid-elastan-materialet giver et lækkert firevejsstræk, og stofblandingen bruges også i andre Friluftsbukser, hvor vi har gode erfaringer med holdbarheden.

Det faste materiale i Veir Tur Pants er en blanding af bomuld og polyester, og det føles robust, uden at det bliver for stift eller tungt. I bunden af buksebenet er der forstærkninger på indersiden, for at der kan slides mere her, især ved vandring.

Ud over de robuste materialer er Veir Tur Pants et par veludstyret Friluftsbukser med to stiklommer, to udvendige lårlommer, hvoraf den ene har en ekstralomme med lynlås-lukning, indstillinger af vidden i bunden på buksebenet, en krog til at hæfte buksen i snørebåndet på vandrestøvler og endda en lynlås på hvert ben til udluftning på varmere dage eller til vandring hvor pulsen stiger.

Under mikroskopet
Det er svært at sætte mange fingre på Veir Tur Pants, da de følger nogle allerede kendte opskrifter for populære Vandrebukser på markedet. Indstillingen i bunden af buksebenet kunne dog godt have flere end tre indstillinger, og hoftevidden kunne have en bedre pasform, som nemt kunne være løst med et bælte.

Men Veir Tur Pants adskiller sig fra andre Friluftsbukser på to punkter: På indersiden af hoftevidden sidder et foret polyestermateriale, der gør dem behagelige at have på i lang tid, selv med et bælte eller hoftebælte fra en Taske, og så er der prisen. Veir Tur Pants er utrolig prisstærke taget funktioner og materialer i betragtning, og også sammenlignet med andre Friluftsbukser med samme funktioner og materialer.


Bedømmelsen

Helly Hansen Veir Tur Pants er en let, alsidig friluftbuks, der helt klart kan akkompagnere dig på din første eller næste tur ud i naturen. Materialerne er med omtanke for miljøet, og designet giver masser af bevægelse og funktionalitet. På trods af prisen kan de det samme som dyrere Bukser på markedet, og vi kan ikke sætte en finger på meget andet end små justeringer. Vi kan klart anbefale friluftsbuksen.

9/10: Wow, vi er imponerede
Prisen, materialerne, bevægefrihed, foring ved hoften, omtanke for miljøet
Indstilling ved benet, pasformen ved hoften

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Helly Hansen VEIR TUR PANTS
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Helly Hansen VEIR TUR PANTS ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.