Du er her:

Udstyrstest

Helly Hansen Odin Stretch Hooded Light Insulator Jacket 


Letvægtsjakke med god pasform

Vi har testet en letvægtsjakke med en god pasform fra Helly Hansen. Spørgsmålet er, om den kan måle sig med lignende jakker på markedet, når det kommer til egenskaber og pris.

Helly Hansens Odin-serie tager navn efter chefen for de nordiske guder, og i det her tilfælde har vi at gøre med en fiberisoleret jakke, der har stretchpaneler i siden for at optimere pasform og bevægelighed.

Jakken har hætte, to håndlommer foran og en brystlomme – hele herligheden vejer 580 gram i en størrelse medium.

Jakken er rigtig fin til hverdagsbrug, materialet er holdbart, lommerne gode og pasformen ret fin på grund af de strækbare fleecestofstykker i siden.

De stykker betyder dog samtidig, at jakken ikke er helt vindtæt på de steder, så der er risiko for at blive kølig, hvis det blæser meget. Omvendt gør stykkerne, at man bedre kan komme af med varmen under armene, hvis man er aktiv og får pulsen i vejret.

Jeg ville gerne have haft nogle velkrostropper på ærmerne, så man kunne indstille, og eventuel stramme til, hvis man har handsker på. Eller løsne, hvis man skal af med lidt varme. Det samme gælder, når det kommer til hætten. Den sidder ikke helt til og bevæger sig ikke så godt, når man drejer hovedet; en elastikjustering ville have gjort den mere brugbar.

Behagelig hverdagsjakke
Materialet, den er lavet i, føles behageligt og virker robust, og jakken kommer i mange forskellige farver, så man kan finde den, der passer til én. Generelt set er det en okay jakke. Med 80g/m² primaloft-isolering er det en fin jakke at være aktiv i om vinteren og som en varmejakke til 3-sæsonsbrug, men isoleringsmængde taget i betragtning er den tung – man kan få jakker med tilsvarende mængde isolering og samme features på lidt over halvdelen af Odin-jakkens vægt. Sat op mod gode konkurrenter på markedet er den både tungere, mindre komprimerbar, dyrere og har færre features, hvilket gør det svært at give den en høj karakter.

Overordnet set er det en jakke, hvor jeg ikke synes, man får det, man betaler for. Typisk er det, der koster, når det kommer til isoleringsjakker, vægt, isoleringsevne og specielle features som vandtæthed, genanvendeligt materiale og så videre, men Odin har ikke rigtig noget specielt at byde ind med i forhold til den ret høje pris på 2.000 kr.

I det her tilfælde synes jeg, at Helly Hansens prissætning (som jeg ellers har været meget glad for i andre anmeldelser) skyder ved siden af. Det er ikke rigtig en friluft-/turjakke, men mere en jakke til hverdagsbrug, og her er den ok. Den er blot for dyr i forhold til, hvad man ellers kan få.

Udgivet d. 14. november 2019
Af Kaare Meldgaard

Helly Hansen

Odin Stretch Hooded Light Insulator Jacket

Bedømmelsen

En jakke designet i holdbare materialer og med god pasform, der er fin til hverdagsbrug. Når det kommer til jakker på letvægtsmarkedet, så er den dog for tung i forhold til isoleringsevnen, har for få features og koster for meget i forhold til, hvad man ellers kan finde derude.

6/10: Godt produkt, plads til forbedringer
Rigtig fin pasform, gode lommer, holdbart materiale
For høj pris, ingen justeringsmuligheder i ærmer og hætte, ret tung i forhold til isoleringsevne, strækstykker i siden gør jakken koldere
Pris: 2.000,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind