Du er her:

Helsport Langfjellet Light 54L

Den enkle løsning. Ved første indtryk lignede Helsport Langfjellet Light enhver anden rygsæk på markedet, men da den så blev fyldt op og kom på ryggen, blev indtrykket et helt andet.

Langfjellet Light fra Norske Helsport rummer 54 liter og vejer 1400 gram. Det er ikke den letteste letvægtsrygsæk på markedet, men til gengæld er den mere rummelig end de fleste.

En lille opremsning af de funktioner rygsækken indeholder: rum til drikkeblære, to elastiske sidelommer, plads til vandrestave/isøkser, låg med indre og ydre rum og indgang til hovedrummet midt på tasken til nem adgang af udstyr. Ellers er der tænkt i detaljer i form af en lille diskret refleks bag på rygsækken samt én på hver skulderrem. Praktisk hvis man begiver sig ud i mørket.

For at finde ud af hvad denne sag kunne bruges til, tog jeg den med ud på forskellige mindre dagsture, hvor jeg varierede kiloene i tasken.

Det stod hurtigt klart for mig, at hoftebæltet virkelig er i en klasse for sig selv. Den bløde polstring er overraskende stabil og absorberende, og hoftebæltet er lavet i et godt snit, som får tasken til at hvile helt perfekt. Polstringen på skulderstropperne er lidt tynde, men giver stadig fin støtte.

Rygstøtten er lavet, så den støtter tre steder på ryggen. Selvom der ikke er fuld kontakt med ryggen, så er det er nok til at give god støtte. Samtidig betyder det, at man ikke føler sig ”spærret inde”, så bevægeligheden er rigtig god. Men den største gevinst er i forhold til ventilationen, hvor man virkelig mærker luftgennemstrømningen. Selvfølgelig bliver man varm på kontaktfladerne, men man slipper for følelsen af at være gennemblødt af sved på ryggen.

Rygsækkens låg kan justeres i højden, så der kan påsættes mere end de 54 liter. Tasken er rummelig, og det er nemt at pakke alt, hvad der skal bruges til flere dages vandring. Dog skal man ikke overlæsse rygsækken, da den er lavet til middelvægt, og bæresystemet giver derfor ikke optimal støtte, hvis der fyldes for meget i. Jeg gik en dag med en vægt på 15 kilo, hvilket jeg vil mene, er maksimal vægt for god komfort.

Rygsækken er lavet af en slidstærk kombination af polyestermaterialer med og uden ripstop. Rygsækkens kraftige materialer giver følelsen af kvalitet og skriger på at blive brugt – og det blev den. Men rygsækken stod imod tæskene, og selv efter en hel dag med regn kunne jeg holde mit udstyr tørt.

Størrelsen er lidt klodset til hverdagsbrug, da den er ret bred, selv når man bruger kompressionsmulighederne på siden af rygsækken. Stropperne til at lukke toplåget er placeret ret højt oppe på tasken, hvilket gør, at de ikke kan spændes helt til, hvis ikke den er fyldt helt op.

Helsport Langfjellet light 54L er ideel til kortere vandreture og ture fra hytte til hytte. Det bedste ved rygsækken er bæresystemet, som er et af de bedste, jeg har prøvet, og det er ret imponerende i forhold til rygsækkens egenvægt. Dog kan man ikke ændre på ryglængden, så man skal være sikker på størrelsen ved valg af denne.

Array
Rasmus Simonsen, Mandag, 17 september 2012, hits: 4126
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind