Du er her:

Leatherman Rebar

I dag er et multitool efterhånden blevet allemandseje, og i den forbindelse kommer man ikke udenom producenten Leatherman, som de fleste friluftsentusiaster med respekt for sig selv har haft fingre i på et eller andet tidspunkt. Vi har her kigget nærmere på Leathermans seneste skud på stammen i deres serie af klassiske multitools, nemlig modellen Rebar.

Rebar ligner Leathermans klassiske multitools til forveksling, men denne model er både mindre og lettere end for eksempel Super Tool, som har de samme features, men som til gengæld vejer cirka 100 gram mere end Rebar. Rebar hører ind under gruppen af såkaldte full-size-værktøjer hos Leatherman, hvilket hentyder til, at Rebar ligger godt i hånden uden at føles lille og er tilpas robust til at klare de fleste reparationer og gør-det-selv-opgaver.

Rebar indeholder 17 anvendelige værktøjer, og som en nyhed er tængerne på bidetangen udskiftelige, så de kan afmonteres og slibes enkeltvis – en ny smart detalje, som sikrer en væsentligt længere levetid på værktøjet. Herudover finder du to flade skruetrækkere, hvoraf den ene er omkring 7 mm og den anden 3 mm. Det er rart at have to forskellige størrelser, men i en tid hvor teknologi og udstyr bliver mindre og mindre, havde det været rart med en flad skruetrækker, der var endnu mindre.

På mange multitools kan bladet låses, og det kan det også på Rebar-modellen, hvilket er meget hensigtsmæssigt, hvis du eksempelvis skal prikke eller bore et hul med kniven. Kniven opfylder naturligvis de danske lovkrav, men jeg synes stadig, at det er en ulempe, at det 7,36 cm lange knivblad reelt set bliver ulovligt at bære rundt på i offentlige rum til andet end arbejde eller fritidsaktiviteter, hvor kniven har et anerkendelsesværdigt formål, som der står i knivloven. Det betyder i hvert fald, at du skal være opmærksom på, hvornår du lov til at slæbe rundt på din Leatherman. Er du i tvivl, om din kniv eller dit multitool lever op til dansk lovgivning, så tjek www.leatherman.dk, der giver et godt overblik.

Låsesystemet på Leathermans nyere modeller, herunder Rebar, betjenes let ved at trykke på oversiden af multitoolet, hvilket er væsentligt mere brugervenligt og sikrere end det system, som fandtes på flere af deres tidligere modeller, herunder klassikeren Leatherman Super Tool.

Leatherman Rebar fås i to udgaver: rustfri stål til 599 kroner samt i en sortoxideret udgave til 699 kroner.

Bo Skov Kristensen, Lørdag, 05 januar 2013, hits: 3888
Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.

Kundeservice

Har du brug for at komme i kontakt med Opdag Verden. Vi svarer typisk næste arbejdsdag.

Send os mail: Klik her...

 


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind