LED Lenser H14

På denne årstid kæmper små diode-cykellygter en urimelig kamp mod mørkets stærke kræfter. LED Lenser har dog kreeret et våben mod mørket, der engang for alle kan gøre din vej lysere, hvad enten det er som cykellygte eller til at lyse hele lejren op på vandreturen.

For et par år siden så jeg for første gang flere af mine kammerater med LED Lenser pandelamper. Gang på gang blev jeg chokeret over hvor meget lys, der kunne komme ud af disse små skabninger.

Men hver af dem måtte en tur tilbage til butikken, da pandelamperne havde en børnesygdom med en dårlig konstrueret ledning fra batteripakken til lygten. Det er nu udbedret, og LED Lenser producerer gode pandelamper med stor lysstyrke til lav pris. Det er noget, man kan forstå.

Forventninger var derfor store, da jeg pakkede min H14 ud. Den er en større udgave af de LED Lenser pandelamper, som min kammerater havde, og specifikationerne lovede også, at der ville være fuld knald på lysstyrken – ufattelige 210 lumens. Første gang, jeg tændte den, var midt på dagen i et solbeskinnet rum. Ikke desto mindre var effekten af pandelampen ikke til at tage fejl af, og glæden blev ikke mindre, da jeg fik den med på vandretur. Den kraftige lygte gav en følelse af, at alt i mit synsfelt var gået fra nat til dag.

Med sin egen lille sol monteret i panden er det dog ikke let at få øjenkontakt med andre mennesker. Til gengæld gav det pludselig mening, at manualen omtalte specialfunktionen, defence strobe, der lyser så skarpt, at den kan bruges som forsvarsmekanisme.

Specifikationerne på pandelampen slår de fleste af konkurrenterne i samme prisklasse stort på både lysstyrke og rækkevidde, men den tryller trods alt ikke lys frem af ingenting, så batteri-levetiden er væsentligt lavere end hos konkurrenterne.

Jeg har brugt pandelampen en del også på cykelture i byen. H14 giver mulighed for at fæste selve lampen på cykelstyret, men jeg har bare haft pandelampen monteret direkte på cykelhjelmen. Det giver en ret fantastisk tryghed i trafikken.

H14 har også en fæsteanordning, så du kan montere den i bæltet og faktisk se folk i øjnene uden at blænde dem. En anden fed feature er muligheden for at forlænge ledningen mellem lampe og batteripakke. På den måde kan batteripakken opbevares varmt tæt ved kroppen, og det er en uundværlig funktion på de høje bjerge eller i vinterfjeldet, hvor temperaturerne ryger godt under frysepunktet.

Når du er inde i teltet, kan lampedelen let monteres på batteripakken, der derved fungerer som fod i en speciel lampe funktion. Samlet set er LED Lensers H14 gennemtænkt og er bestemt værd at investere i, hvis du har et lyskrævende behov på bjerget såvel som i byen.

  • Mærke: LED Lenser
  • Model: H14
  • Pris: 799 kroner
Opdag Verden // Kristian Nykrog, torsdag, 29 december 2011, hits: 8343