Udstyrstest

Led Lenser H14R.2

Skrevet af: Kristian Jager Nykrog
Den 22. jun 2022
Læst af: 8966
Karakter fra test
Led Lenser H14R.2
Anmeldelsen

LED LENSER har med deres hidtidige modeller lagt godt fra land i kampen mellem lys og mørke. Nu har de fremtryllet en ny model H14R.2, der med sine fantastiske 850 lumen lægger op til en klar knockout.

LED LENSER H14R.2 er en standardudformet Pandelampe med Lygte monteret i panden. Den har elastikstropper rundt om og over hovedet om til en batteripakke i nakken. R'et i navnet antyder, at denne model kommer med et genopladeligt batteri. Batteriet oplades via en USB-port på selve batteripakken, og det tager forholdsvis lang tid. LED LENSER opgiver 8 timer, men min erfaring er, at det ligger en smule under dette, alt efter hvor meget man har formået at aflade batteriet. Man kan desuden montere flere forskellige kombinationer af andre batterier i pandelampen, men man kan ikke forvente helt så højt output af LED'en når man bruger mindre kraftige batterier.

Pandelampen betjenes simpelt og smart via en knap foran og et multifunktionshjul bag på. Multifunktionshjulet kan bruges til at vælge program og justere lysstyrke og indeholder yderligere en mindre LED, der i grøn og rød indikerer batteriniveauet og fungerer som baglygte, så man kan ses bagfra, selvom man er rimelig vanskelig at overse, hvis man blæser 850 lumen frem foran sig. Pasformen er ikke nyskabende eller imponerende, men ganske fin og meget velfungerende. Man er ikke i tvivl om, at man har en kraftig Pandelampe på hovedet, da man rimelig tydeligt kan mærke de 350 gram inklusiv batteri. Dette er dog ikke nogen skræmmende vægt, når man tager lys-potentialet i betragtning.

850 lumen!
850 lumen er helt ufatteligt meget, og normalt er det, efter min overbevisning, kun hvis man bevæger sig hurtigt gennem terrænet som løber eller mountainbiker, at en sådan lysstyrke er påkrævet. Der findes dog bestemt tilfælde, hvor det til mere rolige friluftslivsaktiviteter kan være rart med meget lys. I denne sammenhæng mener jeg, at det nye multifunktionshjul er meget genialt. Ved hjælp af dette kan man trinløst justere lysstyrken alt efter behov. Ved at dæmpe lysstyrken, forlænger man selvfølgelig også batteriets varighed. Min erfaring er, at batteriet uanset mit brug har holdt batteri lang nok tid til normalt brug, men som LED LENSER også selv opgiver, skal du ikke forvente fuld styrke en hel nat. Så længe jeg har justeret lysstyrken efter behov, har den fungeret upåklageligt for mig. Da jeg tilbage i slutningen af 2011 testede første version af H14, var jeg meget imponeret over, hvor tydeligt det var at se de 210 lumen, når man i et fuldt oplyst rum midt på dagen pegede den mod en hvid væg. I dag kom jeg til at sende H14R.2's stroboskoplys direkte ind i en hvid væg – også midt på dagen – og jeg blev rent faktisk fysisk dårlig af mængden af lys. 850 lumen og rækkevidden på 300 meter er altså også mere, end hvad en gennemsnitlig billygte leverer. Dermed skal det ikke forstås, at de 850 lumen er for meget lys, men snarere give et billede af at du måske ofte fint kan nedjustere.

Multibrug
LED LENSER har holdt fast i forgængerens mulighed for at afmontere Lygte og batteripakke fra pandebåndet. Således kan lygten monteres et væld af steder. I modsætning til forgængeren medfølger der til H14R.2 ikke nogen monteringsanordning til cykelstyr, men det bør ikke være vanskeligt at lave noget selv. Således er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvor du vil montere din H14R.2. Hvis man som jeg ejer den gamle cykelstyrsmodel, så kan den også bruges. Jeg synes, det overordnede kvalitetsindtryk af H14R.2 er meget imponerende. Det er en særdeles robust og let betjent Pandelampe med utrolig lækre funktioner og en meget bred anvendelighed. Man kan sagtens finde billigere pandelamper, men med H14R.2s mængde af lys, batterikapacitet og ikke mindst kvalitet får man i denne Pandelampe ganske enkelt utroligt meget til prisen.

LED LENSER

H14R.2
Pris: 1499 kr.,-

Bedømmelsen

Endnu engang en dybt imponerende og flot Pandelampe fra LED LENSER. H14R.2 leverer store mængder af lys i en praktisk, robust og velfungerende indpakning. Den skal nok skabe lys i nattens mulm og mørke.

9/10: Wow, vi er imponerede
Lysstyrke, betjening, batterikapacitet
Uopfindsomt pandebånd, føles lidt tung

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Led Lenser H14R.2
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Led Lenser H14R.2 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.