LED Lenser SEO 7R

LED Lenser sagde: ”Lad der blive lys”, og da blev SEO 7R skabt. Lys-guderne fra LED Lenser har gjort det igen og skabt en ny, fabelagtig pandelampe. I virkeligheden er det ikke bare én, men hele fire forskellige nye pandelamper. Hele serien har vundet en ISPO award, hvilket må opfattes som noget af det største indenfor outdoor-verdenen.

Vi har testet topmodellen SEO 7R, der er en lille kompakt pandelampe på 105 gram og hele 220 lumen! Den har genopladeligt batteri, men kan også køre på AAA-batterier. Den har både rødt og hvidt lys. Det lyder alt sammen for godt til at være sandt.

Da jeg første gang sad og legede med SEO 7R, havde jeg samme ekstatiske følelse, som da jeg for flere år siden første gang fik fingre i en af LED Lensers kraftige LED pandelamper. Det var (igen) som om en helt ny pandelampe-verden åbnede sig for mig, fordi LED Lenser er virkelig imponerende i deres innovation af pandelamper. For SEO 7R er en vanvittig kraftig og ekstremt let pandelampe. Den er meget simpel at betjene, om end jeg trods alt godt kunne savne en medfølgende instruktionsbog, der ville forklare, hvorledes én knap kan skifte mellem styrker, lysmodus og farve. Jeg fandt dog ud af det på egen hånd efter lidt tid, men det er ikke sikkert, alle andre brugere er lige så fingernemme, som jeg er.

SEO 7R har hvidt lys med fire forskellige modus (Kraftig, justerbar, svag og blinkende), der kan enten samles eller spredes. Det røde lys er blot en lille svag diode og kan lyse kontinuerligt og blinke. Efter min smag kunne det godt have været lidt kraftigere, men den fungerer udmærket som eksempelvis læselys.

Batteri og lygtehoved er samlet i en lille kompakt klump forrest med elastik rundt om hovedet. Selve lygtehovedet kan tiltes op og ned. Lygten er desværre ikke vandtæt, men tåler lidt regn. På elastikremmen sidder en lille plastik-karabin, så pandelampen kan hænge i en strop. Den holder til overraskende meget på trods af sin spinkle plastickvalitet. Den er dog efter min opfattelse lidt overflødig, men da den er integreret i justeringen af remmen, bidrager den nok ikke med mange gram.

Remmen i sig selv er på denne model lavet i en designmæssig smart farvekombination af blå og hvid. Den kan skilles fra lygten, så remmen kan vaskes og udskiftes. Man kan således pimpe sin pandelampe med andre remme fra LED Lenser. Det kan godt være, den ser smart ud, men i praksis fungerer den hvide farve bare ikke, da den bliver grim og beskidt, bare du tænker på at tage den på tur, og stoffet fnuldrer desværre meget. Underligt, da jeg synes LED Lensers remme plejer at være bedre.

Jeg har brugt lampen både med det genopladelige batteri og AAA-batterier. Jeg er meget positiv overrasket over holdbarheden på batterierne, selv om den kun er opgivet til fem timer på fuldt blus. Jeg har haft den med på flere småture og brugt den til hverdag. Når man kun bruger den sporadisk og ikke er på lange nattevandringer, så er det altså ret sjældent, man skal lade batteriet op. Specielt hvis man husker at blænde ned engang i mellem. Sidstnævnte kan i øvrigt blive nødvendigt, da de 220 lumen faktisk er lige i overkanten til almindeligt lejrliv og madlavning. Det skal LED Lenser dog ikke høre meget for, for de har skabt en vanvittig fantastisk og alsidig pandelampe, der helt klart kan anbefales.

Kristian Jager Nykrog, søndag, 25 august 2013, hits: 7372