Udstyrstest

Lifesystems Adventurer First Aid Kit

Den 22. jun 2022
Læst af: 5162
Karakter fra test

Når man begiver sig på tur i naturen, vil der altid være en risiko for, at noget går galt. Heldigvis sker det ikke så ofte, men hvis uheld er ude, så kommer førstehjælpssættet, som man selvfølgelig har med på tur, til sin ret.

Life System Adventurer First Aid Kit er et rigtig godt kit, der indeholder basalt udstyr til at behandle de mest almindelige skader. Når man åbner pakningen, foldes den ud i tre dele med hver sin overskrift. Den nederste indeholder Handsker samt en overskuelig førstehjælpsguide, der ved hjælp af ja- og nej-spørgsmål guider én igennem et ulykkestilfælde og fortæller, hvad man skal gøre. Samtidig er der også beskrivelser af, hvordan man skal behandle blødninger, hjernerystelse, brækkede eller forstuvede lemmer samt chok. Det skal ikke ses som et alternativ til et solidt førstehjælpskursus, men kan fungere som en god påmindelse.

Lifesystems Adventurer First Aid Kit
Anmeldelsen

De to øverste rum har en gennemsigtig forside, hvilket gør det lettere at finde det, man skal bruge. Den midterste lomme har bandager og forbindinger i forskellige størrelser til større skader samt steri-strips til lukning af mindre snitsår. Den øverste lomme har derimod fokus på mindre skader og indeholder plastre, saks, pincet, sikkerhedsnåle, vabelplastre, renseservietter og brandsårssalve.

Det er et rigtig godt startkit, som jeg dog, uanset længden på min tur, ville spæde op med tændstikker, et stort elastikbind til knæ- og ankelskader, sportstape samt smertestillende. Hvis jeg tog på en længere tur, ville jeg også spæde op med et lille termometer samt nogle antihistamin-tabletter. Til gengæld er det nemt at skifte ud eller spæde til, og der er også lidt ekstra rum i lommerne til ekstra udstyr (dog ikke til et stort elastikbind). Min erfaring er, at der heldigvis sjældent er brug for indhold fra den midterste lomme til de større skader. Ofte er det plastre og renseservietter, samt vabelplastre og et elastikbind, der bliver brugt. Det gør dog ikke de mere seriøse forbindinger mindre relevante at have med.

Kvalitet
Holdbarheden på Life System Adventurer First Aid Kit har været meget tilfredsstillende, og opdelingen i de tre rum gør det let og hurtigt at finde rundt. Lynlåsen kører upåklageligt, og sidst men ikke mindst så er kvaliteten på de enkelte produkter i top. Plastrene er de bedste, jeg nogensinde har brugt. De klistrer godt og bliver siddende, også selvom man gerne vil bruge hånden, eller hvor plastret nu sidder, selv i regnvejr. Desværre er pakningen i sig selv ikke vandtæt, hvilket ellers ville have været meget praktisk, så man slap for at have en ekstra drybag omkring.

Anvendelse
Sættet har en meget fornuftig pris i forhold til indhold og holdbarhed. Det er et relativt lille og kompakt sæt, som har stort set alt, hvad man skal bruge til kortere og længere privatture. Hvis jeg skulle være rejseleder eller skulle ud og lave special-aktiviteter ville jeg derimod vælge et større og/eller mere specialiseret førstehjælpssæt.

Lifesystems Adventurer First Aid Kit / 279 kr. / Friluftsland.dk 

Lifesystems

Adventurer First Aid Kit
Pris: 299,-

Bedømmelsen

Vi er imponeret over kvaliteten. Kan varmt anbefales. Et gedigent, robust førstehjælpssæt, der indeholder det mest nødvendige til almindelige, private ture, men som dog kunne have vundet ved at være i vandtæt pakning.

9/10: Wow, vi er imponerede
Pris, størrelse, kvalitet
Vandtæthed, enkelte mangler.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Lifesystems Adventurer First Aid Kit
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Lifesystems Adventurer First Aid Kit ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.