Udstyrstest

LUNDHAGS PADJE LIGHT 60 L

Robust letvægter til vandring og friluftsliv

Skrevet af: Kaare Meldgaard
Den 15. maj 2024
Læst af: 74
Karakter fra test

Der er en populær tænkemåde om letvægtsudstyr, der lyder, at det nødvendigvis er mere skrøbeligt end ’almindeligt’ udstyr, men Lundhags Padje Light er et godt eksempel på, at det ikke behøver at være sandt. Rygsækken er nemlig såvel let som rigeligt robust til de fleste folks brug til vandring og friluftsliv og har samtidig velpolstret hoftebælte samt skulderstropper og er lavet i miljøvenlige og holdbare materialer.

Anmeldelsen

Lundhags Padje Light 60 l er en 60-liters letvægtsrygsæk, som i reel volumen med yderlommer kommer tæt på de 75 liter og vejer lige over et kilo – 1.100 gram for small-versionen og 1.150 gram for en large). Rygsækken er til vandreren og friluftsmennesket, som vil have en let, simpel, robust, komfortabel og (på de fleste punkter) brugervenlig rygsæk, som samtidig ikke er alt for dyr. Den er et godt allroundvalg til den, der pakker relativt let, men stadig vil have plads til f.eks. mad til en uge på fjeldet eller måske vintergrej til kortere ture herhjemme i den kolde halvdel af året. Den er lidt mere robust, og har måske lidt færre features, end rygsække der vejer omtrent det samme fra andre større mærker.

Høj komfort i forhold til vægt

Komfort og fit i rygsække er jo en personlig ting, så ligesom med tøj og fodtøj er det vigtigt at afprøve, om pasform er noget for én. For mig er pasformen i rygsækken en lille smule forkert i forhold til min rygs udformning (det gælder også for en del andre rygsække), men jeg er også meget kræsen/specifik med pasform. Rygsækken fungerer sådan set udmærket uden reelt at skabe problemer ved bevægelse, og for mange vil den helt sikkert passe, præcis som den skal. Passer den til din ryg og krop, så er det en rygsæk med høj komfort i forhold til dens lave vægt. Den er velpolstret og udformet, så der stadig er en del ventilation af rygområdet.

Rygsækken har såkaldte G-spænder, som er en form for G-formede metalspænder, hvor krogen sætter sig i webbing-loops. Fordelen ved dem frem for klikspænder i plastic er, at du får bedre holdbarhed, en fladere sammenkobling og nok også lidt lavere vægt. Ulempen er, at det er lidt sværere i brug.

Værdi for pengene

Rygsækken har et stort hovedrum med rullelukning. Der er sidelommer til udstyr og vand, men kun en af dem har side-/frontindgang, så det med lidt besvær er muligt at tage og tilbagesætte vandflasken. Generelt er det min erfaring, at det er noget nemmere med en fast struktur på sidelommerne frem for stræksidelommer i mesh som dem her. Den store frontlomme i stræk-mesh fungerer godt, men lider lidt under den måde, man kommer ind i den i toppen. Her er den delt i to af det topspænde, som går hen over rullelukningen, hvilket gør det lidt besværligt at få større ting ind og ud af lommen.

Der er en lille lynlåslomme i øverste del af hovedrummet med indgang udefra til pung og andre småting, men ingen lommer på hoftebæltet eller skulderstropperne. Personligt savner jeg lidt flere og mere anvendelige lommer på hoftebæltet og også gerne på skulderstropper til opbevaring af vand, mobil, snacks og andet, man gerne vil have tilgængeligt uden at skulle tage rygsækken af. Det er igen personlige præferencer, som andre måske ikke har brug for.

Med en pris på 1.799 kroner får man relativt meget for pengene; specielt når man har for øje, at det er en rygsæk, der kan bruges til det meste. Samtidig er kvaliteten, som forventet fra Lundhags, rigtig god.

Materialer og forarbejdning er glimrende, og alt i alt har vi at gøre med et gennemtænkt produkt.


 

SPECIFIKATIONER

Rumfang: 60 liter (+14 liter i yderlommer)

Vægt: 1.100 gram I Regular Short – 1.150 gram I Regular Long

Lavet i fluorocarbonfri, bluesign®-godkendte og OEKO-TEX®-certificerede materialer

Lundhags

PADJE LIGHT 60 L
Pris: 1.799,-

Bedømmelsen

En let, robust og gennemtænkt rygsæk med komfort og bæreevne, der gør, at den kan bruges af de fleste til mange ting. Små ting, der trækker ned, i det ellers samlede positive billede, er mangel på hoftebæltelommer og lidt omkring materiale og konstruktionsvalg af de tre ydre lommer. Det er dog småting i det samlede billede, som tegner et billede af et af de bedste bud på en letvægtsrygsæk til vandring fra de større mærker.

8/10: Produktet fortjener applaus
Simpel, robust og let konstruktion. Gode, miljøvenlige materialer. God komfort
Spænder til specielt hoftebælte. Ingen lommer på hoftebælte og skuldre. Front- og sidelommer er ikke optimale

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Lundhags PADJE LIGHT 60 L
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Lundhags PADJE LIGHT 60 L ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.