Udstyrstest

Motorola Defy

Støv-, vand- og faldsikret mobil

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 20. jun 2022
Læst af: 2116
Karakter fra test

En mobil i Opdag Verden? Ja, den er god nok. Vi har fået fingrene i Motorola Defy, som ikke bare er en almindelig mobil. Telefonen er nemlig udviklet til hårdt brug, hvilket gør den ideel til friluftsliv.

Motorola Defy
Anmeldelsen

Denne test handler ikke primært om specifikationer, processer og hastighed, men mere omkring de egenskaber og funktioner telefonen har, i forhold til at det er en telefon, der også kan bruges til friluftsbrug.

Motorola Defy er en mid-range telefon med et android-styresystem, som ligger i den mere prisvenlige ende af smartphonemarkedet. Det vil sige, at dens tekniske specifikationer ikke kan sammenlignes med topmodeller, og generelt er indholdet af mobilen dog også ret middelmådigt i alt fra kameraer over hastighed til andre tekniske egenskaber. Er du vant til en billigere telefon, vil jeg mene, at dens egenskaber svarer godt overens med andre produkter i den klasse, men med Motorola Defy får du også noget andet end andre mid-range telefoner kan byde på: En solid, stødsikker og vandtæt indpakning.

Motorola Defy Red side BACK

Egenskaber til reelle behov

Motorola Defy har en stor skærm på 6,5" i HD. Skærmens glas er et særligt 0,7 mm tykt Corning® Gorilla® Glass Victus™, som sammen med en 0,5 mm fordybning ned til glasset giver en rigtig god beskyttelse af skærmen. En virkelig god funktion ved skærmen er, at du nemmere kan bruge den med våde eller fugtige fingre – et reelt behov, man har på mange ture.

Med et stort batteri på 5000 mAh, som svarer til cirka to dages strøm ved almindelig brug, får du masser af batteritid, og oplevelsen af batteritiden er god; også i vekslende temperaturer. Telefonen håndterer generelt meget lave til høje temperaturforskelle, og i frost, som vi primært har testet telefon i, har den ikke brokket sig på noget tidspunkt.

Det store batteri og det solide ydre er med til at give en vægt på 232 gram, hvilket er omkring 30-50 gram tungere end ”almindelige” smartphones i denne størrelse. Man vænner sig dog hurtigt til tyngden. Ergonomisk er den lidt kantet, men den føles ikke klodset eller som en mursten, som jeg har oplevet med deciderede håndværkertelefoner, der typisk også kan tåle mere slitage.

Et par andre rigtig gode egenskaber er en fingeraftrykslæser, der virker, hver gang du lægger fingeren på den. Det synes jeg ikke, er en selvfølge. Derudover har Defy en programmerbar trykknap på siden af telefonen, som kan kodes til alt fra kamera til dit favoritnavigations- og kortprogram. En god funktion, da knapper er en stor fordel, når du er ude i varierende vejr.

Motorola Defy Red side

Ikke bare en hvilken som helst telefon

Det særlige kabinet, som er et cover i sig selv, er på papiret garanteret faldsikret op til 1,8 meters fald direkte ned på stål. Og er det så kun på papiret? Nej. Telefonen er meget solid og tåler virkelig det, Motorola skriver den tåler. Jeg har både ubevidst og meget bevidst tabt telefonen utallige gange, uden man kan se en rids på skærm eller bagbeklædning. Metalrammen på forsiden er det eneste lidt sårbare punkt, da det i testperioden har taget imod et par ridser og hakker. Det er dog ikke noget betydeligt.

Mobilen er desuden strukturelt forstærket på de indvendige komponenter, som er medvirkende til, at den ikke tager skade ved fald. Men vil du passe godt på mobilen, og reducere fald, så medfølger der en højkvalitetshåndrem, som kan bruges til at holde styr på telefonen ved aktivitet. Det er ikke noget, jeg har fundet den store glæde ved, men det er en mulighed.

Helt tæt

Med en indtrængningsbeskyttelse på IP68, får du den bedst mulige beskyttelse inden for skalaen. Det betyder, at telefonen er yderst sand-, støv-, snavs-, vand-, og fugtigheds-resistent. På papiret hedder det, at den kan tåle at ligge i 35 minutter på 1,5 meters dybde vand. Det skyldes især telefonens dobbeltforseglede kabinet. Den holder virkelig vand ude, og du kan sagtens lade den ligge ude i regnen, uden at den tager skade af det. Eller komme til at tabe den i vandkanten, uden at den går i stykker. Den kan faktisk også tåle saltvand. Man skal blot sørge for at skylle telefonen i ferskvand for en sikkerheds skyld.

Motorola Defy har gode egenskaber, men jeg savner dog lidt særlige funktioner i forhold til indmad i telefonen. Det kunne være relevant med bedre GPS, forbedret dækning, en særlig nødkaldsfunktion eller andet som ville passe godt sammen med dens hårde ydre.

Motorola

Defy
Pris: 2.499,-

Bedømmelsen

Et fantastisk ydre, der sikrer en solid og brugbar telefon til både hverdag og tur.  Motorola Defy er en god allround-smartphone, og de ydre egenskaber er i top. Men det er ikke en topmodel, så du skal forvente kamera og tekniske specifikationer efter det.

7/10: Gennemarbejdet og lækkert
Vandtæt, virkelig solid og tåler at blive tabt, kræver ikke et cover, stærk skærm, tåler store temperatursving, stort batteri.
Middel ydeevne, der kunne være mere specifik indmad i telefonen til udebrug, ingen 5G.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Motorola Defy
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Motorola Defy ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.