Mountain Equipment Annapurna

Kan det lade sig gøre at finde en varm og fuldt funktionel dunjakke, der står distancen, når vinteren raser, for under 2000 kroner? Opdag Verden har felttestet Mountain Equipment Annapurna, der på papiret virkede lovende, og for alvor giver konkurrenterne baghjul på pris og detaljer.

På trods af en rivende udvikling inden for syntetiske erstatninger til dun, er der stadig ingen vej uden om de dejlige, men desværre dyre, små fjer, når man virkelig skal holde varmen under vinterens koldeste aktiviteter. Hvis en lang og fuldt udstyret dunjakke står øverst på din ønskeliste, kan det hurtigt slå bunden ud af grejbudgettet, så det var med stor interesse, at vi kastede os ud i testen af Mountain Equipment Annapurna, der koster 1.999 kroner, hvilket er omkring 800 til 1000 kroner under konkurrenterne.

Jakken er fyldt med cirka 420 gram gåsedun med en fyldevne på 600+, og den gav under testperioden masser af varme, når der blev brugt uldundertøj og fleecevest inderst. Alle syninger og dunkamre er gennemførte, og kuldebroer kunne vi ikke finde nogen af. Ydermaterialet Drilite, der minder om det velkendte Gore Dryloft, virkede faktisk helt efter hensigten og havde ingen problemer med at beskytte dunene mod småregn og selv kraftig vind. 
Da skaberne af Annapurna-jakken af en eller anden grund har valgt, at hætten skal kunne lynes, viste hætte- og kraveregionen sig at blive en kilde til både glæde og frustration. Deres valg betyder nemlig, at hætten kun sidder ordentligt fast i nakken og ikke vil sidde ordentligt på hovedet – irriterende når man vil holde det varmt. Til gengæld er der, rundt om halsen, lavet en genial dun-ring, der forhindrer den varme luft i at blive pumpet ud ved bevægelse.
Du får masser af brugbare detaljer for pengene, hvis du vælger at investere i en Annapurna-jakke. For eksempel er de kæmpestore net-inderlommer, hvor du kan opbevare luffer, vandposer eller kuldefølsomt grej, et kapitel for sig, ligesom stiklommerne er forede med fleece og varmer hyggeligt om kolde fingre. En anden fiks og velfungerende detalje er fleecemanchetterne, der dels varmer om de udsatte pulsårer, og dels forhindrer løssne i at trænge op gennem ærmerne og gøre underarmene kolde og våde. Alt i alt fremstår jakken som en velbygget og relevant udstyret maskine, der hjælper dig varm og tør gennem vinteren.

Opdag Verden // Troels Matz, lørdag, 28 august 2010, hits: 7451