Oakley Gascan

Her på redaktionen har vi savnet en solbrille, man kan bruge på ganske almindelige ture og i hverdagen, uden at de futuristiske turbriller, man ellers normalt ser på markedet, får dig til at ligne en topatlet, der skal ud og løbe Ironman eller bestige Everest. Derfor kastede vi os over et par Oakley Gascan, der i hvert fald ser anderledes ud end den typiske turbrille. Men om den så kan levere, det er spørgsmålet.

Jeg har glædet mig til at prøve noget andet end de gamle, turkisblå Rudy Project-solbriller, jeg ellers normalt bruger på tur. For ærlig talt, så passer disse high-tech-briller ikke helt til de ture, jeg normalt tager på, hvor der oftest ikke er fokus på den sportslige præstation men derimod mere på nydelsen og afslapningen gennem en aktiv tur i naturen.

Derfor er det også med en vis skuffelse, at jeg straks kan konstatere, at plastkvaliteten umiddelbart ligner de billige kopibriller, som du kan købe på en hvilken som helst charterdestination i syden.

På tur skal det dog hurtigt vise sig, at det ikke er tilfældet. Kvaliteten er i top. Jeg har ikke noget etui med til solbrillerne, så på rejsen ligger de bare i den tynde papkasse, som ser lettere medtaget ud, da vi endelig når frem til vores destination. Brillerne indeni fejler dog ikke noget og viser ikke tegn på den hårde tur med tryk og slag i massevis.

Brillestængernes foldesystem viser sig da også at holde 100 procent, selv om jeg til at begynde med var skeptisk over, at der slet ikke er metal i brillen. Min bekymring bliver dog gjort til skamme: Efter bare kort tids brug, er jeg overbevist om, at det er absolut topkvalitet, jeg har for øjnene.

Men hvordan præsterer brillerne så? Man kunne frygte, at de kun er til for at se godt ud.
Grunden til, at andre mere sporty briller typisk bliver brugt på tur, er vel, at de sidder tæt ind til hovedet, så der ikke sniger sig for mange stråler ind over og under de små brilleglas.

Men selv om Oakleys Gascan har relativt små glas og et helt andet design end normale turbriller, så formår de faktisk i lige så høj grad som mine gamle Rudy Project-briller at dække for skarpt lys både fra oven, fra siden og fra neden.

Med en brillestang, der ikke går ned bag øret, frygter man, at det er en solbrille, der let glider ned, men testen viste, at der skulle ret intense mængder af sved til, før brillen bare antydede at glide ned på næsen.

Skal du ud på ture, der har mere præstationspræg, og hvor du ved, at sveden kommer til at hagle ned ad dig fra morgen til aften, så vil vi dog nok anbefale dig at lede efter et par briller med en brillestang, der går ned bag øret. Men det er redaktionens erfaring, at denne solbrille sagtens vil kunne opfylde kravene til en solbrille på langt de fleste ture.

Array
Opdag Verden // Mads Pedersen, torsdag, 29 december 2011, hits: 5807