Ortlieb Duffle 85L

Ortlieb har med denne dufflebag lavet en task, der holder alt tørt – selv på de mest våde ture. Selv skriver Ortlieb, at den ikke er beregnet til nedsænkning under vand, men vi tog den alligevel med på en lille svømmetur.

Tyske Ortlieb har i 30 år været en af markedets førende producenter af vandtætte cykeltasker, rygsække, pakkeposer – og det er der en god grund til. Og denne dufflebag er uden tvivl endnu en vinder. Den holder virkelig, hvad den lover i forhold til at være vandtæt, og den er derfor særdeles velegnet til våde aktiviteter.

Vi har her på redaktionen testet taskens vandtæthed på flere måder. En noget alternativ – men ikke desto mindre informativ – test viste, at denne taske er så tæt, at den kan pustes op og bruges som sækkestol. Credits må den få for ikke at lække luft, når man sætter sig på den. Vand blev også holdt ude, hvis du skulle være i tvivl.

Denne taske er ikke alene meget lufttæt. Det er også let at mærke, at den er af virkelig høj kvalitet; materialerne er lavet i det slid- og rivstærke PD620 og PS 620C, som problemfrit klarede sig igennem testen, selvom den fik nogle tæsk.

De polstrede skulderremme er overraskende velfungerende og behagelige at gå med, og der er ikke noget, der gnaver. I modsætning til traditionelle dufflebags, så er skulderremmene på Ortliebs model placeret mere centralt på tasken, og det skaber en rigtig god balance og vægtfordeling. Efter min mening er det den mest komfortable dufflebag, jeg har nogen sinde har prøvet – også selvom den er fyldt godt op.

Hægterne i enderne gør, at man kan åbne den helt op og let komme til alt sit udstyr, hvilket er en stor fordel, når man har så stor en taske. Tasken har 2 lynlås-lommer indvendigt (en i hver ende), som gør det muligt at holde styr på småting. Udenpå findes en meshlomme, der ikke er vandtæt, men som fint kan indeholde kortet eller giver mulighed for hurtig adgang til chokoladebaren under kanoturen eller lignende.

Tasken fås i 3 størrelser: 60 liter, 85 liter og 110 liter. Der er desværre ikke den store mulighed for kompression, og det måske det eneste negative, der er at sige om tasken. Der er en enkelt indvendig kompressionsstrop, men den giver ikke det helt store.

 

 

 

 

Array
Array
Array
Array
Lærke Stewart, torsdag, 05 juli 2012, hits: 6277