Ortlieb Elevation 32L

Hvem kender ikke det at have begivet sig ud på cyklen med tasken fuld af bøger, en bærbar computer eller idrætstøj og blive overrasket af en hidsig regnbyge, som ingen ende vil tage? Til dig som kender disse situationer eller som skal bruge sommeren på alpine ruter, så kunne Ortlieb Elevation 32L være et godt bud på din næste rygsæk.

Ortlieb er nok bedst kendt for deres cykeltasker, hvor du med den rette sammensætning af deres produkter, kan forvandle en ganske normal cykel til et vandtæt hjem på to hjul. Det tyske mærke er efterhånden blevet synonym med vandtæt pakning, og deres produkter tæller foruden rygsække til alpint og hverdagsbrug, tasker til rideture, cykelbude, mortercykler, kameraer og ikke mindst de såkaldte drybags.

Elevation er en rygsæk på 32 eller 42 liter designet med henblik på alpint brug, med plads til både hjelm, isøkser, ski og diverse udstyr i de indsyede løkker på taskens sider samt udstyrsløkkerne på hoftebæltet. Tasken blev desværre ikke testet under alpin klatring, men har været en tur med i offpisten, hvor den klarede sig glimrende. Især er vægtoverførslen til hoftebæltet god, hvilket er guld værd, når tasken er læsset med fæller, vand, søgestang og så videre. Taskens vandtætte materiale gør ydermere, at du uden tøven kan smide den i drivvåd sne uden at frygte for kameraets overlevelse. Materialet minder lidt om det Ortlieb bruger i deres robuste drybags, men er stivere og virker super slidstærkt.

Væk fra bjerget udmærker tasken sig ved det aftagelige hoftebælte. Ved hjælp af et yderst velfungerende kliksystem kan du hurtigt og let afmontere de to selvstændige hoftestøtter i hver side, hvorefter tasken fungerer glimrende som hverdagstaske. Tasken har et stort rum, der lukkes med et simpelt snoresystem, samt en klap som fæstnes med et metalspænde. Jeg havde indledningsvis lidt bange anelser om at spændet ville åbne af sig selv under brug, men dette har dog ikke været tilfældet. Til gengæld er den super let at åbne, selv med luffer på. 

Tasken er ikke vandtæt ved åbningen under klappen, men dette er som sådan unødvendigt under de forhold, hvor man normalt medbringer en rygsæk. Et mindre rum med lynlås under taskens klap samt et langs ryggen giver dig mulighed for at holde værdigenstande og oppakning adskilt, ligesom der findes et rum til drikkeblære med udtag, som kan lukkes, når dette ikke bruges. Jeg har haft stor glæde af at kunne pakke tasken til hverdag i byen samt på mindre dagsture og ikke skulle bekymre mig om regnslag eller mudder fra baghjulet. Bliver tasken beskidt, får den bare en tur med haveslangen, og så er den klar igen.

Array
Bo Skov Kristensen, tirsdag, 11 december 2012, hits: 6255