Udstyrstest

Osprey Kestrel 48

Den sande allround-rygsæk

Skrevet af: Jeppe Gabriel Spence
Den 26. Nov 2023
Læst af: 2288
Karakter fra test

Osprey er overalt i de danske outdoorbutikker. På trods af dets næsten 50-årige historie står brandet altid klar med innovative ideer, og hvis man snakker komfort indenfor rygsække, så bliver man nødt til at nævne Osprey.

Anmeldelsen
Osprey Kestrel 48

I løbet af de seneste par år har Osprey patenteret et væld af features som rygsystemet Anti-Gravity, FlapJack-låget, Stow-on-the-Go og meget andet. Hver rygsækmodel opdateres, har nogle år på markedet og opdateres så igen. Osprey formår på den måde hele tiden at få deres gamle modeller med ind i nye tider, uden at miste den viden brandet bygger på. Og de ved, hvad de laver. Kestrel-serien (kvindeversionen hedder Kyte) er ikke en ny serie, men er for nyligt blevet opdateret. Serien er designet til at være mellemmanden mellem dagturstasker som Talon og de tungere rygsække i Aether-/Ariel-klassen.

Inden vi kaster os ud i detaljerne på selve tasken, så er der nogle tanker bag Osprey-rygsække, som er værd at nævne. Osprey har f.eks. en All Mighty Guarantee, der dækker hele produktets levetid for produktfejl, og de fleste Osprey-forhandlere ligger inde med ekstra spænder – suppleret af Osprey selv. Hele taskens materiale er i 420D tykkelse og lavet af 100 % genanvendt nylon, og så er alle DWR-behandlinger på tasker, regnslag osv. desuden uden det meget omtalte PFAS. Her er altså et brand, der ikke bare laver fede, langtidsholdbare produkter, men også genbruger – fedt!

Et hjem med flow

Når man først får en Osprey-rygsæk imellem hænderne, skal man altid gå på opdagelse i den. Osprey-tasker er nemlig ikke bare opbygget som et stort rum med et låg – de er små hjem med et flow, og Kestrel 48 er ingen undtagelse. Hovedrummet har langs rygstykket opbevaring til et vandreservoir, og det store opbevaringsrum kan deles i to med en nedre og øvre del. Den nederste del har egen lynlåsindgang til soveposen eller teltet. Lige under denne er der et lille rum, som gemmer på det medfølgende regnslag. Den øverste del har en rem til at spænde udstyret ned og yderligere en sidelynlås langs hele den ene side, så man altid kan komme til ting længere nede i tasken. På den anden yderside sidder der endnu en lynlåslomme, som kan bruges til siddeunderlag, mad og snacks eller evt. regntøj – ting, man ikke vil have helt ude foran i taskens stræknet. For ja, på forsiden sidder det klassiske net, hvor Osprey – for at øge den allerede lange levetid – har påført et lag af det kraftige ydermateriale, og langs siderne er der snørehuller, som gør det muligt at sætte ekstra ting fast og lave sine egne tilpasninger. På siderne ses to stræklommer til drikkedunke.

I toppen af tasken har du det klassiske toplåg med en stor, rummelig overdel og en lille meshlomme på indersiden til personlige genstande. Toplåget er påsyet, hvilket i Kestrel-serien er påskønnet til forskel for det tidligere aftagelige Flap Jack-system. Som rosinen i pølseenden har du to lommer i hoftebæltet til ting, du altid vil have lige ved hånden. Alt i alt et tag selv-bord af muligheder, dog uden at nogle af lommerne føles overflødige eller besværlige under pakkeprocessen.

Høj komfort

Kestrel-serien har i lang tid haft Ospreys eget Air Scape-rygsystem. Det har skumpuder med luftkanaler siddende op ad ryggen, så man kan have kontakt med tasken, mens varm luft kan komme væk, når man vandrer. Udluftningen har ikke nogen mærkbar forskel sammenlignet med andre rygsæk-brands, men komforten er til gengæld i top. Kestrel har en klassisk trevejs-indstilling, men i den nye model har du en fjerde mulighed, som oftest kun findes på større modeller – hoftebæltet. På bagsiden af lommerne sidder der en strop, der binder helt om til den nederste del af forsiden. Strammer man her, trækker vægten mere ind til hoften, og tasken føles som smurt til ryggen. Rygstykket kommer i to modellængder, Small/Medium og Large/X-Large, og kan indstilles med et let tilgængeligt spænde. Det er lidt nemmere end det tidligere velcro-system.

Tasken er blød at gå med, selv med over 10 kilo på længere gåture, hvilket er imponerende taget i betragtning, at den samlet vejer 2.100 gram for en 48-literstaske. På trods af at det er lidt tungere end den gamle model, så er de ekstra gram brugt på meget bedre ting, end hvis den var lettere. Alt i alt er det nye bæresystem en del stærkere og har bedre komfort end det gamle, som mistede sin form, så snart man fyldte vægt i modellen.


Bedømmelsen

Her har vi den! En letvægtsrygsæk med miljøomtanke, der udfylder grænselandet mellem rejsetasken og vandrerygsækken til weekendturen. Brug den med det samme til de korte ture, og når du har lært den bedre at kende, bliver den kun mere alsidig – endda til de længere vandreture og rejser. Ospreys opdatering rammer lige netop der, hvor den gamle model havde mangler, og er efter min mening den mest alsidige rygsæk i deres repertoire. Stor applaus.

10/10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!
Vægt, pakkemuligheder, bæresystem, alsidighed og pris.
Udluftning i ryggen

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Osprey Kestrel 48
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Osprey Kestrel 48 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.