Osprey Talon 22

En ydmyg letvægter

Måske er det længe siden, jeg sidst har investeret i en dagstursrygsæk, men jeg blev rimeligt imponeret over, at ryg- og bæresystem kan justeres individuelt efter brugeren på så lille en rygsæk. Osprey Talon 22 er en lille, simpel rygsæk, som er produceret til multibrug og derfor byder på mange smarte features og funktionelle egenskaber.

Med et design, der henvender sig til mountainbiking og adventureracing, har Talon 22 tre smarte features. Lidlocken, som er placeret øverst på rygsækken, er en flad plasticdims på en elastik, som kan trækkes gennem hullerne på cykelhjelmen, så der er styr på hjelmen, når den ikke er i brug. Nederst i frontlommen er der mulighed for at montere en baglygte. Herunder er der også en mindre arbejdsløkke, hvori karabiner kan fastgøres – det er da smart!

Jeg har testet S/M-modellen, der har en volumen på 20 liter, og selv med omkring 10 kilo i rygsækken har jeg ikke mærket gener ved skuldre eller hofter. Vægten fordeles godt og jævnt, og under løb sidder den som den skal, uden at hoppe rundt. På trods af Ospreys AirScape-mesh i ryggen finder jeg ikke ventilationen særlig stor under fysisk aktivitet, da det er svært at komme af med varmen, og jeg bliver derfor ret hurtigt svedig på ryggen.

Remmen i hoftebæltet er let at justere, men skal det strammes godt ind, sidder det overskydende af remmen i to løkker og flagrer. Det irriterer mig og er uhensigtsmæssigt, da det øger risikoen for at hænge fast. På trods af det er en S/M-model, kan jeg ikke spænde brystremmen ordentligt til, så skulderstropperne sidder ordentligt, og det er ikke godt nok.

Talon 22 er – som de fleste andre af Ospreys rygsække – forsynet med let tilgængelige lommer og rum. Toprummet, som er integreret i hovedrummet, har separat adgang ovenfra. Når jeg fylder hovedrummet op, bliver toprummet mast, og jeg har svært ved at komme ordentligt til tingene heri. Derfor er jeg glad for keyhangeren i toprummet, som gør det let at komme til mine nøgler.

Jeg er rigtig glad for stretchrummet foran, der har kompressionsstrop opefter, som sikrer, at eksempelvis regntøjet bliver, hvor det skal. Stretchlommerne i siderne er forsynet med kompressionsstropper, der både kan føres indeni lommen, eller udenpå, hvilket gør det muligt at komprimere rygsækkens indhold, trods stadig brug af sidelommerne.

Langs ryggen er der et separat rum til drikkesystem og en elastik på hver skulderstrop sørger for at holde styr på vandslangen hertil. Der er yderligere en lomme på hver skulderstrop i stretch-materiale med plads til en hurtig snack eller gps’en. Hoftebæltet er forsynet med to lynlåslommer, som fint passer til nøgler eller mobil i den daglige brug.

Vibe Sørensen, torsdag, 06 december 2012, hits: 7189