Du er her:

Udstyrstest

Osprey Xena 70


Xena 70 er Ospreys topmodel, hvad angår rygsække til kvinder, der skal bære tungt på turen. Den bør altså være intet mindre end den perfekte model til længere vandreture. Vi har kigget nærmere på, om den lever op til de høje forventninger.

Osprey Xena 70 er en vandrerygsæk med et kraftigt bæresystem, der er lavet til at kunne bære over 20 kilo udstyr. Toplåget på rygsækken er lavet med to rum og er aftageligt, så det kan bruges som rumpe-taske. Et velkendt design fra Osprey, der endnu engang fungerer fortrinligt. Hovedrummet kan deles i to, og adgangen er enten fra toppen, to side-åbninger eller via den traditionelle soveposeindgang i bunden.

Åbningerne på siden fungerer meget godt, men det er ærgerligt, at de kan komme lidt i karambolage med udstyr, som man kunne spænde på siden tasken. Det havde været helt perfekt, hvis komprimeringsremme på siden også kunne bruges på forsiden af tasken og dermed åbne for flere muligheder for at spænde udstyr uden på tasken. Det er dog ikke muligt, da de to remme har den samme klips.

På hver side af tasken sidder en stor netlomme, og foran er der to relativt store rum og en fin mesh-lomme. Derudover findes to små lommer på hoftebæltet, hvor man kan have en lille snack og et kamera. Alt i alt er der mange gode muligheder for at fordele sit udstyr rundt i og på tasken, så det er let tilgængeligt.

Fabelagtig (med en enkelt fejl)
Tasken er utroligt godt opbygget, og stort set alle lommer, lynlåse og remme sidder lige der, hvor man har brug for dem. Én detalje irriterer dog: På tidligere modeller havde Osprey en løs lomme hængende inde i hovedrummet til en vandblære med mulighed for at trække slangen ud øverst på siden. Den løsning er nu ændret, så vandblæren kan indsættes i et hulrum mellem rygstykket og hovedrummet. Tanken er meget god, men desværre fungerer det ikke så godt i praksis. Selvom rygstykket er meget stift og giver god støtte til ryggen, så lader det sig alligevel bøje, når man indsætter vandblæren. Specielt de store treliters modeller giver en stor og meget ubehagelig bule i ryggen, uanset om man indsætter blæren før eller efter, man har fyldt tasken. Det gør desværre rummet helt ubrugeligt, hvis man samtidig gerne vil have en god bære-oplevelse ud af tasken. Xena 70 er dog helt fantastisk, og detaljen omkring vandblæren er den eneste, der er helt gal i byen. Og det er trods alt en mindre detalje.

Blidt, blødt og behageligt
Vigtigst af alt, så er Xena 70 udstyret med et fuldstændig fantastisk bæresystem. Det sidder helt perfekt. Specielt hoftebæltet smyger sig blidt om og holder godt fast på hofterne og får fordelt vægten, så tasken føles let på trods af, at den ofte ikke er det. De perfekt polstrede, bløde skulderremme er måske stedet, hvor der tydeligst er taget hensyn til, at det er en damemodel. De er designet, så de let kan tilpasses forskellige barmstørrelser og være behagelige for alle. Her er det specielt praktisk, at brystremmen kan justeres og placeres, så den ikke sidder i vejen, og så den spænder over alt fra flade til mere fyldige brystkasser.

Alt i alt er Osprey Xena 70 en fantastisk rygsæk, desværre med enkelte skønhedsfejl. Den lever op til forventningerne, og det i en kvalitet, der gør, at prisen er mere end rimelig.

Udgivet d. 7. november 2014
Af Lærke Stewart

Osprey

Xena 70

Bedømmelsen

Osprey Xena 70 er en eminent lækker rygsæk, når man skal have mange ting med på tur eller af sted i lang tid. Vi er her meget tæt på den perfekte vandrerygsæk.

9/10: Wow, vi er imponerede
Bæresystem, funktionalitet, pris
Vandblære-rum
Pris: 2299,-

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Magasinet Opdag Verden

Magasinet Opdag Verden

Magasinet udkommer 6 gange om året. Du kan få dem sendt til din postkasse eller hente dem i en Eventyrsport eller Friluftsland butik.

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Rabat hos Eventyrsport og Friluftsland

Vis dit medlemskort og få 10% i medlemsrabat på ikke nedsatte vare, Få op til 25% rabat på specielle tilbud, spar 20% på frysetørret mad.

Gratis adgang til Gå med-ture

Gratis adgang til ’Gå med-ture’

Gå vandrestøvlerne til, mød nye turvenner og få fine naturoplevelser i det nære.

Gratis adgang til medlemsaftener og foredrag

Gratis adgang til medlemsaftener & foredrag

Få viden om friluftsliv, turplanlægning og grej + inspiration til ture. Hvert forår og hvert efterår i Eventyrsports butikker.

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 medlemsture i hele Europa

Få rabat på 100 ture i hele Europa. Ture til fods, på ski, i kajak eller kano; inkl. weekendture i Danmark og Sydsverige. Det er nemt, billigt og hyggeligt.

25% rabat på kendte kvalitets mærker

25% rabat på kendte kvalitets mærker

Hver måned får du tilbudt rabat på håndplukket udstyr i Eventyrsport og Friluftsland.

20% medlemsrabat på turmad

20% medlemsrabat på turmad

Vis dit medlemskort og spar 20% på frysetørret mad i Friluftsland og Eventyrsport

Fri adgang til online-univers

Fri adgang til online-univers

Find inspiration til flere ture, end du kan nå i det her liv. Læs over 3000 artikler + de seneste 60-70 udgaver af magasinet på opdagverden.dk.


© 2020 Opdag Verden ApS

Log ind