Udstyrstest

Petzl Tikka Core 450

God til det meste, passer til de fleste

Skrevet af: Johnny Minor Mørup
Den 18. dec 2023
Læst af: 1835
Karakter fra test

Har du brug for en Pandelampe, der bare virker og gør det i forskellige situationer, så vil du ikke fortryde købet af en Tikka Core 450.

Anmeldelsen

Petzl er den førende producent af pandelamper – og det kan de takke modellen Tikka for. Det var den første LED-pandelampe på markedet, der satte det franske firma på landkortet for cirka 20 år siden. Og selvom designet har fået en overhaling med enkelte ændringer i udseende og funktioner med lanceringen af den seneste model, så er alt ved det gamle. Hvorfor ændre på noget, der bare virker, kan man så spørge?

Petzl Tikka Core 450 er en robust Pandelampe med et kompakt, strømlinet kabinet. Det er let at gribe om, nemt at justere og har et blødt, komfortabelt bånd med reflekser og svedabsorberende overflade. Og så passer det godt over huer og hjelme. Pandelampens vinkel er blevet forbedret, og det er muligt at fjerne lampen helt fra pandebåndet og bruge den sammen med Petzls Helmet Adapt-system, hvilket er praktisk ved bjergklatring eller en tur på ski, mens mørket falder.

Der findes pandelamper med hver sin lysstyrke på markedet, målt i lumen, og de forskellige lysstyrker er velegnede til forskellige aktiviteter og tekniske niveauer. En Pandelampe med 100-250 lumen er tilstrækkelig til teltturen, mens 400 lumen er godt til trailløb og andre aktiviteter i mørket. Petzl Tikka Core 450 placerer sig i midterfeltet, hvor den er god at have med på teltturen. Samtidig er den kraftig nok til at lyse en mørk skovsti op. TIKKA har et ensartet, bredt strålemønster med tre lysstyrkeniveauer, som du skifter mellem ved at trykke på knappen på toppen af lampen. Du kan aktivere det røde lys ved at holde knappen nede, når lampen er tændt, og låse lampen ved at holde knappen nede, når lampen er slukket. De tre lysstyrkeniveauer og bredden af strålen gør lampen behagelig at bruge til både natnavigation og vandreture. Eneste minuspunkt er det klassiske pandelampedesign, der ikke egner sig til lange løbeture.

petzl tikka core genopladel

Bedst til all-round-brug

Tikka-modellen kan bruges med både almindelige AAA-batterier eller Petzls genopladelige Core-batteri. I maksimal effekttilstand på 450 lumen får du en ydelse i to timer med et CORE-batteri og 350 lumen med almindelige AAA-batterier. I standard effekttilstand får du 100 lumens i syv timer med et CORE-batteri og 12 timer med AAA-batterier. Ved det laveste lysniveau får du syv lumens i imponerende 110 timer med begge batterityper. Batterikammeret kan være svært at tilgå, da man skal vende lampen om og skubbe den bagerste del af lampen fremad ad en skinne. Herfra skal man forsigtigt klikke batteridøren op, så man kan skifte batteri. Det er lettere besværligt, og man er lidt bange for at knække lampen i processen.

TIKKA har også et grønt/gyldent/rødt lys, der angiver batteriniveauet, så det er let at holde øje med. Jeg testede pandelampen med både AAA-batterier og et CORE-batteri, og fandt at de angivne brændetider fra Petzl var ret nøjagtige.Petzl Tikka Core 450 er både solid og vejrbestandig. Med en IPX4-certificering kan kabinettet nemt modstå en byge. Samtidig har den en god balance mellem at være rimelig let – den vejer blot 94 gram – og være robust nok til at kunne modstå de slag og stød, der følger med en aktiv, udendørs livsstil.

Har du brug for en Pandelampe, der bare virker i forskellige situationer, så vil du ikke fortryde købet af en Tikka Core 450. Petzl har sørget for at gøre den kompatibel med genopladelige batterier, der holder længe. Det er et kæmpe plus.

Petzl

Tikka Core 450

Bedømmelsen

Petzl Tikka Core 450 forener de gode klassiske dyder, som modellen har budt på de seneste 20 år – og nu med opdateret teknologi og smart design.

9/10: Wow, vi er imponerede
Pålidelig og nem at bruge, mange funktioner for relativt få penge.
Batterikammer svært at tilgå.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Petzl Tikka Core 450
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Petzl Tikka Core 450 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.