Petzl Ultra Belt

Der har cirkuleret rygter om den længe, men nu er den her, Petzls nye monster-pandelampe Ultra, der meget hurtigt fik os overbevist om, at der igen er sat nye standarder for, hvad diodeteknologien kan præstere.  Ultraen viste sig nemlig at være et utæmmeligt bæst, der bader omgivelserne i kaskader af hvidt blændende lys.

”Min gamle, Zoom-pandelampe er jo til grin i forhold til denne her”, sagde den forhærdede pandelampefanatiker om en af sine kæreste ejendele gennem ti år, da vi for første gang havde fyret op for Ultraen, og det var gået op for ham, at han ikke kunne leve uden én i samlingen.

Ultra er Petzls nyeste bud på en pandelampe i den virkelig skrappe kategori og er en stor, kraftig pandelampe med seks voldsomt store lysdioder og en separat batterienhed, der opbevares i lommen og oplades i stikkontakten som din mobiltelefon.

Lampen er primært lavet til folk, der har et stort behov for lys, når de for eksempel cykler mountainbike eller løber i skoven, og ikke vil gå på kompromis med sikkerheden på grund af lyssvage, små pandelamper. Og vil man have lys, bliver man bestemt ikke skuffet, for Ultraen leverer varen i form af masser af hvidt, skarpt lys, der på afstand minder om bilernes lange lys. Vi har ikke været ude med målebåndet, men overdriver bestemt ikke, når vi siger, at lampen fuldstændigt kan oplyse terrænet 30-40 meter foran dig, hvilket er hidtil uhørt for en diodepandelampe. 

Desværre har Petzl, af uransagelige årsager, valgt at forsyne sit vidunder med en ledning, der er lidt kort. Faktisk er den så kort, at man ikke kan have batteriet i bukselommen, uden at det trækker i lampen, og under aktivt brug er det faktisk rigtigt irriterende, hvilket også gælder for batteriindikatoren, der kun kan aflæses, når lampen er slukket. Ultraen er dog overvejende gennemsyret af smil-fremkaldende detaljer, der bare virker, når lampen bruges. For eksempel vrider man lynhurtigt den luffevenlige tænd-og-slukknap, når der skal skrues op eller ned for lyset, og på den måde slipper man for at skulle trykke sig gennem det lysshow af forskellige lysstyrker og blinkeri, man ellers kender fra mange andre pandelamper.

Opdag Verden // Troels Matz, torsdag, 15 april 2010, hits: 6710