Udstyrstest

Platypus DayCap In-Bottle Filter

Hurtigt vand til vejen

Skrevet af: Jeppe Gabriel Spence
Den 07. jun 2024
Læst af: 691
Karakter fra test

Platypus slår sig op på én ting: De er vand-nørder. Deres mål er, at man skal kunne få smagfri og sikker hydrering lige fra det urbane til de fjerne vidder, og med en overraskende lille produktportefølje er det tydeligt, at de kun producerer, hvis det fungerer.

Anmeldelsen

On the go

DayCap-designet er let tilgængeligt og nemt at bruge. Flowet er rigeligt, når man drikker fra flasken, og man føler ikke, at man skal suge hårdt, før vandet kommer igennem. Dog kommer der ikke en dråbe ud af flasken, hvis du vil hælde vandet over i noget andet, mens du filtrerer. Lågets størrelse passer til en del brands, men de er som oftest beholdere af hårdt plast eller metal, hvilket gør, at man ikke altid kan klemme vandet igennem filteret.

Filteret tager en lille smule af smagen, men er ikke aktiv karbon, og det anbefales også altid, at man finder rindende vand, selv med filter. Efter en del gentagelser med meget beskidt vand bliver filteret helt forventet lidt trægt, ligesom alle andre filtertyper. Her renser du nemt filteret ved blot at ryste flasken et par gange for at skylle det igennem. Og er filteret helt færdigt eller frostskadet, kan man købe en erstatning, man nemt kan skrue ind i låget. Platypus har endda en meget nemt inkluderet sikkerhedstest for at tjekke filteret. En rigtig smart og let tilgængelig løsning.

Det er nemt at se ideen, Platypus har sigtet efter: de kortere ture. Formentlig deraf navnet, DayCap. Det er fikst og hurtigt at anvende, men man kan være i tvivl om, hvorvidt der i virkeligheden er et behov for denne løsning. Korte dagsture foregår oftest med medbragt vand, og filteret er som sagt ikke effektivt, når du vil filtrere til madlavning.

Her fungerer Platypus’ GravityWorks eller QuickDraw-filtre bare det bedre, sammen med andre brands som Sawyer og Katahdyn. De er mere alsidige, holdbare og har en højere flowrate. DayCap giver næsten kun mening i en dobbeltløsning, hvor man bruger den til de hurtige slurke og en anden mere alsidig løsning til alt andet vandfiltrering. Så hvis det er netop dén her løsning, du en sjælden gang søger, så har Platypus ramt hovedet på sømmet i en meget lille niche.

Platypus

DayCap In-Bottle Filter
Pris: 369,-

Bedømmelsen

DayCap In-Bottle Filter er et lille, let filter, der er nemt at bruge og klarer opgaven, det er sat i verden til at udføre, på fin vis. Filteret er nemt at drikke af og nemt at rense. Da det primært anvendes på hårde flasker, kan du ikke presse vandet ud gennem det og kan altså ikke bruge det til at filtrere vand til f.eks. madlavningen

8/10: Produktet fortjener applaus
Vægt, brugervenlighed, let filterrensning og udskiftning
Intet passivt flow, lav alsidighed

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Platypus DayCap In-Bottle Filter
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Platypus DayCap In-Bottle Filter ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.