Prana Men’s Miles Corduroy Shorts

Det holder bare med beklædning, der stilmæssigt kan tåle at blive brugt på gaden og på tur. Desværre er der langt mellem det vellykkede, men læs her om et par anderledes shorts, der på mange måder får den svære balance mellem stil og funktionalitet til at gå op i en højere enhed.

Da jeg sidste år, med overskriften ”sig goddag til dine nye yndlingsbusker”, blev provokeret til at købe et par bukser fra det relativt ukendte mærke Prana, skete der en ændring i min opfattelse af, hvordan fedt outdoor-tøj kan se ud. Det var nemlig lykkedes de amerikanske øko-hippier at lave et par af de fedeste og bedste fritids- og outdoorbukser, jeg nogensinde har ejet, og de har været flittigt brugt på ture, rejser og ikke mindst i hverdagen lige siden.

Derfor var det oplagt at kigge på, om de også kunne lave et par ordentlige shorts, og derfor har vi nu testet et af årets modeller, Corduroy, der er lavet i bæredygtig, og sikkert også meget miljøvenligt bomuldsfløjl.
Lad os med det samme slå fast, at selv om Corduroy-shortsene er i lavet i ikke-strækbar bomuld, er pasformen i særklasse. På grund af den kile, der er syet ind i skridtet, yder de langt over, hvad mine gamle G-1000 fra Fjällräven nogensinde har kunne præstere, og de gør det muligt at strække sig som man vil uden at blive hæmmet i sine bevægelser.

Længden er skåret til, så shortsene slutter lige over knæene, hvilket er praktisk, og nok vil passe de fleste mennesker godt, og som vi var inde på i starten, kan folkene bag Prana noget med at lave outdoor-kluns i en anderledes og lidt streety stil. Når man spankulerer rundt på gaden i sine Corduroy-shorts, føler man sig ikke som en friluftsnørd, der lige er kommet hjem fra to uger på Hardangervidda, men en, der hører til på gaden, eller hos de seje drenge på stranden.

Skal man tage de kedelige og fornuftige briller på, er det faktisk rigtigt irriterende, at Prana ikke har sørget for, at man kan sikre sine værdier lidt bedre i lommerne, der ikke kan lukkes af. Når man er på rejse, er og bliver det nu en gang rart, at penge og andre gode sager ikke ryger ud, når man for eksempel sidder ned. Dumt er det også, at den lille indbyggede sikkerhedslomme ikke engang har plads til et kreditkort

Opdag Verden // Troels Matz, lørdag, 28 august 2010, hits: 5210