Udstyrstest

Savotta 906

Skrevet af: Kristian Jager Nykrog
Den 22. jun 2022
Læst af: 7388
Savotta 906
Anmeldelsen

- Oldschool rygsæk

Vi har testet en 85 liter rammerygsæk fra finske Savotta. De siger selv, at det er den suverænt mest populære rygsæk i Finland, men den ligner mest af alt noget, man lavede for 30 år siden – så kan den virkelig være noget værd?

Overraskelsen var stor, da jeg blev spurgt, om jeg ville teste en rammerygsæk. Jeg tænkte med det samme: Hvem laver rammerygsække nu om dage, og hvad vejer den? Savotta 906 er lavet af finske Savotta og har en aluminiumsramme, og derfor vejer den kun cirka tre kilogram. Vægten er omtrent den samme som langt de fleste gode 85-liter rygsække på markedet, så det er altså ikke noget problem. Således var min første store fordom om rammerygsækkes store vægt manet i jorden, og jeg gik herefter ind til testen med et positivt sind. Og jeg vil sige med det samme, at jeg er blevet positiv overrasket.

Styrke og simplicitet

Savotta 906 er meget anderledes opbygget end langt de fleste rygsække, jeg nogensinde har prøvet, og alligevel ligner den lidt. På rammen er der monteret et imponerende godt bæresystem der, på trods af at være lavet meget simpelt, giver en meget god støtte. Specielt bæreremmene sad rigtigt godt på mig. Hoftebæltet er desværre i den store ende og kunne næsten ikke spændes nok ind, på trods af at jeg er en ikke helt lille mand med lidt overflødigt på maven. Det fungerede dog rigtigt fint og gav en god vægtfordeling, men tasken er nok ikke egnet til spinkle fyre og små piger. Hoveddelen af rygsækken består af to lige store rum. Det ene åbner op på traditionel vis under toplåget, og det andet har en stor åbning ude på fronten. På siden af rygsækken er i alt seks forskellige mindre lommer, og i tillæg er der to mindre lynlåslommer på toplåget og inde i det øverste hovedrum.  Tasken og stropperne er lavet af et meget kraftigt polyestermateriale. Alle spænder er lavet af metal og er af en type, hvor remmene skal trådes igennem. Disse spænder sikrer en enorm styrke og er ekstremt holdbare, men det er meget besværligt at skulle åbne og lukke rummene med denne form for spænder. For de brugere, der sætter styrke, simplicitet og holdbarhed over alt andet, vil det ikke være noget problem, men for mig er det desværre et væsentligt irritationsmoment. 

Hipster-cool

Tasken har et ekstremt oldschool udseende, og det er ikke overraskende, at Savotta i de senere år er blevet populære i forbindelse med, at hipstertrenden har spredt sig. Savotta 906 føjer sig direkte ind i denne trend, på trods af at den har været en klassiker i Savottas katalog i mange år. Savotta 906 er uden tvivl en Taske, der vil få dig til at skille dig ud fra mængden på langt de fleste vandredestinationer. For mig at se er det en af Savotta 906's store styrker, men den er ikke kun smart at se på – den fungerer rent faktisk også meget godt som rygsæk. Den er god at bære, har mange gode rum, og så har den for mig at se utroligt mange anvendelsesmuligheder. Den store, stive ramme kan forlænges, og taskens udformning kombineret med rammens fæstemuligheder gør, at man kan fastspænde hvad som helst og slæbe det med sig. Det kraftige bæresystem sikrer, at det stadig er en god oplevelse, selv om det bliver meget tungt. 

Jeg har ladet mig fortælle, at tasken er specielt populær blandt jægere i Finland, og jeg kan sagtens forestille mig, hvordan man efter at have skudt og parteret en kæmpe elg langt ude i de finske skove lige kan smække et elg-lår fast bag på tasken og traske hjemover. Jeg har kun testet den med en masse brænde fastspændt, men det fungerede dog også helt upåklageligt. Prisen er meget rimelig, men desværre ikke i den lave ende, hvilket helt sikkert kunne have gjort det lettere at se igennem fingre med eksempelvis de besværlige spænder. 

Savotta

906
Pris: 3299,-

Bedømmelsen

Savotta 906 er en rigtig fed, men ekstremt anderledes rygsæk. Den er lavet vildt robust og er, så vidt jeg har erfaret, ikke til at slide op. Der er dog enkelte detaljer, specielt med spænderne, der gør den unødvendig besværlig i brug.

6/10: Godt produkt, plads til forbedringer
Anderledes udseende, bærekomfort, slidstyrke
Pris, betjening af spænder

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Savotta 906
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Savotta 906 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.