Udstyrstest

Scarpa R-evolution Gtx

Skrevet af: Kristian Jager Nykrog
Den 22. jun 2022
Læst af: 15469
Karakter fra test
Scarpa R-evolution Gtx
Anmeldelsen

Scarpa mener selv, at R-evolution Gtx er intet mindre end en, ja, revolution. Men er den nu også det?

Revolutionen i R-evolution Gtx skulle først og fremmest være at finde i den nye teknologi, som Scarpa kalder SOCK-FIT, der drejer sig om støvlens måde at gribe om foden og tilpasse sig. Tanken er, at støvlen sidder lige så lækkert, som når man tager en god sok på. Altså ganske tæt, men ikke for tæt. En stor del af nærheden kommer via en ny måde at designe pløsen (det stykke stof, der ligger under snørebåndene og op af skinnebenet), hvor der er brugt en form for softshell-materiale. Tanken er god og fungerer utrolig godt. Det giver en meget god pasform, men om det ligefrem føles som at tage en sok på, er jeg dog lidt i tvivl om. Det har tidligere været mit indtryk, at Scarpas fodtøj har været for smalt til mine fødder. Jeg oplever dog intet problem med Scarpa R-evolution Gtx, og det er utroligt dejligt. Heller ikke når jeg bruger mine formstøbte specialsåler.

Kraftig og slidstærk
Støvlen er bygget op med et lækkert og velfungerende hurtigsnøringssystem, der fordeler trykket godt rundt om foden. Ydermaterialet er primært lavet af kraftigt og slidstærkt ruskind. Inde under dette sikrer en Gore-Tex-membran fødderne mod indtrængende vand og tillader foden at ånde. Der er lagt et lag med plastic på snuden af støvlen for at beskytte, hvor slitagen er størst. Sålen er bygget op af en god mellemsål og yderst en af de obligatoriske Vibram-såler, der sikrer god holdbarhed og et godt greb. Opbygningen rundt om anklen sikrer god støtte, samtidig med at nogen specielle snit i støvlen mindsker modstanden, når anklen bøjer forover. Alt i alt en rimelig klassisk opbygning, men ikke desto mindre meget veludført, så det til sammen giver en meget solid, velfungerende og flot støvle, det er meget vanskeligt at finde deciderede kritikpunkter på.

Eminent allround-støvle
Jeg har efterhånden gået langt og i mange forskellige støvler. En støvle som R-evolution Gtx er efter min opfattelse en allround-støvle, som kan bruges til næsten hvad som helst. Den egner sig specielt godt til danske forhold, hvor man ofte færdes på jordlagte stier uden alt for store sten. Når stenene bliver store, eller man måske får brug for stegeisen, foretrækker jeg en stivere sål, men det er ikke ofte, det er nødvendigt. Til gengæld er det befriende at slippe for en alt for stiv sål, når man bare gerne vil have god ankelstøtte og en beskyttelse mod elementerne. Til lige netop det er R-evolution Gtx helt eminent. Den rimelig pæne vægt på lidt over 650 gram per støvle gør, at man virkelig kan nyde at gå tur med den her støvle, hvad enten du skal gå en time rundt om den lokale sø, eller du skal på en uges vandretur i de norske bjerge. Derfor er prisen også ganske fornuftig.

Scarpa

Pris: 1599,-

Bedømmelsen


Scarpa R-evolution Gtx er en kanon lækker støvle. Det nye SOCK-FIT system er meget lækkert, men revolutionen er trods alt ikke stor nok til at wow-faktoren udløser en topkarakter på de 10/10.

9/10: Wow, vi er imponerede
Sock-fit, veludført, høj kvalitet, god pris
Nytænkende (men ikke helt revolutionerende nok)

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Scarpa R-evolution Gtx
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Scarpa R-evolution Gtx ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.