Udstyrstest

Sea to Summit Telos Bikepacking TR2

Bikepackernes drøm

Skrevet af: Tore Grønne
Den 03. aug 2023
Læst af: 2694
Karakter fra test

Sea to Summit har lavet en bikepackingversion af Telos TR2. Det er en rigtig god ide. Det er nemlig en sand fornøjelse såvel at spænde teltet på forgaflen og drøne derudad som at overnatte i det rummelige, luftige Telt, der for øvrigt har en masse lækre detaljer.

Sea to Summit Telos Bikepacking TR2
Anmeldelsen

Sea to Summit Telos Bikepacking TR2 er, som navnet mere end antyder, designet specifikt til bikepacking. Begrebet bikepacking er jo stadig forholdsvist nyt, så er du ikke helt med på, hvad det siger at pakke cyklen til bikepacking frem for til god gammeldags turcykling, så starter vi der: Når det kommer til traditionel turcykling, pakker man i større tasker, der primært er spændt på bagagebærere foran og bag på.

Når man bikepacker, har man derimod som oftest slet ingen bagagebærere på cyklen. I stedet pakker man sit grej i mindre tasker, der er spændt fast direkte på stel, styr og under sadlen. I takt med at grej fylder mindre og mindre og vejer mindre og mindre, er der behov for mindre og mindre tasker, og en af fordelene ved bikepacking er, at man ender med en cykel, der fungerer langt bedre på dårlige veje, grus og småstier.

Lidt groft sagt kan man sige, at bikepacking kombinerer det bedste fra mountainbiking med det bedste fra turcykling: Fuld frihed til at cykle ud i det nære – eller langt ud i verden – og mulighed for at opsøge de mindre veje og mere afsidesliggende områder, som bliver mere bøvlet med et traditionelt turcykling-setup.

Telt på forgaflerne

Okay, det blev en lang intro, men nu kommer vi til teltet. For i takt med, at udstyret bliver spændt på cyklens stel, kan det være lidt træls med de lidt længere teltstænger, der ikke lige altid passer i de små tasker. Det er dog ikke et problem med Sea to Summit Telos Bikepacking TR2. Her er stængerne nemlig herligt korte – cirka halv længde af normale teltstænger, og det betyder, at de passer perfekt i en af de to solide pakposer, der kommer med teltet.

De to pakposer spændes nemt på f.eks. forgaflen, hvor jeg havde dem siddende under testen her, og der bliver de altså siddende. Det kan måske virke som en lille ting, men det er enormt fedt at kunne pakke teltet så nemt og snildt og solidt på forgaflen. Det giver ekstra plads til det andet udstyr i framebag’en og seatbag’en – og det giver fuld frihed på vejene. En anden lækker ting er selve pakposerne. De er særdeles solide, og det er fedt, at man kan pakke indertelt i den ene og ydertelt i den anden, hvis yderteltet skulle være blevet vådt.

Glimrende telt

Så langt så godt: Det bikepacking-specifikke på teltet fungerer glimrende. Og så er der selvfølgelig selve teltet, som udover de korte stænger og de smarte pokposer er det samme som Telos TR2, som vi tidligere har testet. Her er tale om et kuppeltelt med et fritstående design, hvilket er virkelig lækkert på cykelture, hvor man ikke aner, om man ender på underlag, som det er umuligt at slå pløkker i. På længere ture ud i verden er jeg f.eks. nogle gange endt i mørket og er endt med at slå teltet op på klipper, stenhård ørken, asfalt og endda inden for på mygge- og edderkoppebefængte værelser.

Teltet er til to, har to apsisser og indgange og en lang række virkelig fede detaljer. Inderteltet består primært af myggenet, som giver god luft, og yderteltet i nylon klikkes nemt uden på. Som noget ret specielt har Telos TR2 kun en enkelt teltstang med flere forskellige led, der tilsammen sørger for et design, som skaber rigtig god plads i kabinen med rigtig fin siddehøjde og store indgange.

Der er virkelig fin ventilation i teltet, som klarer det glimrende i varmt vejr, men sagtens kan agere beskyttende følgesvend i tre sæsoner. Og så kan det slås op på flere forskellige måder, hvilket er ret lækkert. Du kan slå inderteltet op for sig og yderteltet op for sig. Du kan slå hele teltet op, eller du kan slå interteltet op og kun have ydertelt på halvdelen af det – så der er fuldt udsyn til omgivelserne. Du kan også slå det op i ’hangout mode’, som skaber en overdækning til pauserne i vind eller vejr, lidt som man kender det fra strandtelte, og det er ovenikøbet nemt at sætte op.

Overfladespændingen på teltet er desuden i top, så ydersejlet (søjletryk på 1.200 mm) holder regnen godt ude. Bunden har et søjletryk på 2.500 mm, og det er måske værd at overveje et footprint til de vådere ture. Vores erfaring er, at bardunerne passer bedst til Hangout Mode, men at de ikke sidder helt logisk til at spænde dugen optimalt op, når hele teltet er slået op. Det er dog mest kosmetisk, da teltet stadig er meget stabilt i dårligt vejr.

Teltet har en totalvægt på absolut overkommelige 1.914 gram.

Sea to Summit

Telos Bikepacking TR2
Pris: 5.199,-

Bedømmelsen

Du får her et lækkert, rummeligt og stabilt Telt, du kan bruge på stort set alle former for bikepackingture. De bikepackingspecifikke detaljer i form af kortere stænger og pakposer, der spændes fast direkte på stellet, fungerer upåklageligt. Vi gav teltet karakteren 9, da vi testede den regulære version, men med de nyskabende detaljer og gode tanker til at tilpasse teltet til bikepacking, får karakteren et nøk op: Det her telt, bliver du enormt glad for, hvis du skal på bikepackingeventyr.

10/10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!
De korte stænger, pakposernes design og stabilitet, det fritstående design, muligheder for at slå teltet op på flere måder, god plads, godt indeklima og de mange fine detaljer.
Ingen

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Sea to Summit Telos Bikepacking TR2
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Sea to Summit Telos Bikepacking TR2 ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.