Udstyrstest

Teva Zymic

Let og behagelig med grøn samvittighed

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 03. jun 2023
Læst af: 1091
Karakter fra test

Zymic er udviklet til dig, der vil have et par sandaler med i rygsækken til at kunne skifte over til om aftenen, når elven skal krydses, eller vandreskoene bliver for varme – uden at skulle slæbe på unødig meget ekstra vægt. Sandalerne kan også sagtens bruges til heldagsture i let terræn, men er ikke lige så kraftige som andre Teva-vandresandaler, der er udviklet specifikt til det. Zymic har også et mere let udseende og er en ideel rejsemakker på alt fra storbyture til diverse sommerture i naturen.

Teva Zymic
Anmeldelsen

Bæredygtig opbygning

Sandalen har en klassisk Teva-opbygning med et kryds af stropper og velcro på forsiden og en kraftig sål. Zymic skiller sig dog noget ud fra sine storebrødre, da den i min størrelse (41) kun vejer omkring 250 gram pr. sandal, hvor en tidligere model af Terra Fi, jeg har haft i mange år, vejer 325 gram pr. sandal.

Og hvordan kan det så lade sig gøre?

Det kan det på grund af sålen, da den ikke er lige så kraftig eller slidstærk som på de grovere vandresandaler. Jeg brugte sandalen hele sidste sommer, uden at ydersålen er blevet slidt, men det er en blødere sål, så man skal ikke forvente, at den kan tåle helt samme slitage, eller har helt samme greb, som de grovere modeller. Jeg har dog brugt sandalen i varieret terræn, og man har et rigtig godt fæste på de fleste markerede vandreruter, selvom sandalen har en ret enkel profilering og opbygning af sålen.

Selvom den er lettere, så er hudkontakten med de polstrede remme enormt komfortabel og holder foden godt på plads, uanset om man er i vådt eller tørt føre. Sålen, som din fod har kontakt med, er i blødt og eftergivende skum. Det gør det behageligt at have sin bare fod i sandalen. Der er ikke mulighed for velcrojustering af hælen, men det har ikke været nødvendigt for min fods komfort, da det enkelte stropsystem hen over vrist og forfod virkelig får sandalen til at sidde godt. Lukkesystemet, med krydset hen over forfoden, fungerer bare. Det giver en rigtig god støtte, og man får – modsat af når der kun er én strop – ikke fornemmelsen af, at forfoden rutsjer rundt. Man har ikke direkte kontakt med nylonstropper, så ingen vabler til mig. Sandalens pasform er bedst til almindelig eller bredere fodform, så har du meget smalle fødder, er modellen nok for bred.

Imponerende kombination

Udover Tevas fokus på Zymics pasform, så har sandalen også et stort fokus på valg af materialer. Det er ikke kun et sted, der er fokus på genanvendte materialer ved sandalen – det er på alt fra sål til stropper, som er lavet mere bæredygtig. Der er delvis genanvendte materialer i mellemsål og ydersål, og så er der genanvendt polyester i polstring og stropper. Remme og polstring er lavet af REPREVE® polyester-tråd by Unifi®, som består af genanvendte flasker. Udover de genanvendte materialer, så kan selve sandalen genanvendes igen, så materialerne ikke slutter med at være en Zymic-sandal. De kan genbruges. Jeg har på trods af de bæredygtige tiltag ikke oplevet, at der er gået på kompromis med hverken styrke eller funktion.  Du kan roligt tage Zymic med på tur – og have en grønnere samvittighed.

Jeg er virkelig imponeret over kombinationen af komfort og vægt i den her sandal. På nogle ture har jeg primært mine vandresandaler liggende i rygsækken, og de bliver kun hevet frem i lejren, når der skal krydses vand eller bades, og der er Teva Zymic helt ideelle. På heldagsture fungerer de også upåklageligt, men Zymic er en lettere model, så man kan ikke forvente samme styrke eller greb som de helt kraftige sandaler på markedet, da det er en anden målgruppe end denne lette, men yderste komfortable, allrounder.


Bedømmelsen

Det er en virkelig komfortabel sandal, som har en rigtig god kombination af at være såvel let som godt polstret. Sandalen kan bruges til mange formål, fra vandreturen til ferien, og selvom det ikke er den kraftigste vandresandal på markedet, så har du støtte nok til det meste. 

9/10: Wow, vi er imponerede
Komfortabel pasform, meget let, gode justeringsmuligheder, blød polstring, genanvendte materialer i mange dele af sandalen, sandalen kan genanvendes.
Sålen er lettere og har dermed ikke så høj styrke og greb som kraftigere vandresandaler, ikke mulighed for justering af hælen.

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Teva Zymic
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Teva Zymic ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.