The North Face Thermoball Hoodie

The North Face Thermoball Hoodie er en lækker let fiberjakke, hvor isoleringen er en helt ny teknologi, der lettest kan beskrives som en klon mellem fiber og dun.

En fiberjakke med dunegenskaber lyder ikke dårligt, vel? Thermoball er en helt ny isoleringsteknologi efter to års udvikling i samarbejde mellem Primaloft og The North Face. Normalt er fiber-isolering udformet som plader, men Thermoball-isoleringen er udformet som bittesmå kugler i en struktur, der er imiteret efter dun.

Ofte er det svært at vælge mellem dun og fiber: Dun er sårbar over for fugt, og så er det dyrt, men til gengæld fylder og vejer dun mindre end fiber. Fiber er derimod billigere, kan klare fugt, men fylder og vejer mere end dun. Hvorfor ikke samle de bedste egenskaber fra begge lejre? Det må Thermoball jo vise, om det kan leve op til.

Thermoball Hoodie har en hætte med elastiklukning, to sidelommer med lynlås, hvor den ene bruges som pakkelomme til jakken. Sammenpakket fylder den ikke mere end 10x14x28 centimeter, og en strop gør det muligt at sætte en karabin igennem og smide den i klatreselen eller uden på rygsækken. Jakken vejer kun 400 gram (i størrelse medium) og isolerer tilsvarende til dunfyld +600. I forhold til varme, så isolerer jakken rigtig godt, og den fungerer super alene og som et isolerende lag under skaljakken.

Jeg har haft den med i blandet vejr, og den isolerer rigtig godt. Jeg har endda haft den under bruseren og gjort den helt gennemblødt, og den har stadig holdt mig varm. Fiberen har på ingen måde klappet sammen, som dun ellers normalt gør. Hvis der er noget, jeg ikke gider, så er det at skulle gå og bekymre mig om mit gear nu kan holde til alle slags udfordringer, hvilket man ofte er nødt til med dunprodukter. Men med Thermoball-teknologien får man altså en isolering, der isolerer effektivt, også selvom det er vådt, og det er vanvittigt fedt. Thermoball slår dun på mange punkter, og jeg vil helt sikkert vælge det, medmindre jeg skal ud i rigtig kolde forhold.

Derudover er jeg meget imponeret over nylonmaterialet, der er brugt til jakken. Det er yderst tyndt, men jeg har ikke oplevet nogle problemer med huller, og så er det rigtig vandafvisende. I det hele taget er jeg meget tilfreds med Thermoball Hoodie. Det er kun det brede snit, der irriterer lidt, da jakken kommer til at pose, især under en skaljakke. Det ville være godt, hvis North Face havde tilpasset snittet lidt bedre til det nordiske folk.

Jakken fås også i en udgave uden hætte samt som en vest. I de næste to år vil Thermoball-isoleringen kun være at finde i produkter fra The North Face, da de sidder på rettighederne til teknologien. Thermoball er et veludviklet produkt, der helt sikkert har endnu mere potentiale i andre og flere typer produkter i fremtiden.

Rasmus Simonsen, lørdag, 23 november 2013, hits: 7565