Udstyrstest

Wacaco Nanopresso + tilbehør

Skrevet af: Rasmus Simonsen
Den 22. jun 2022
Læst af: 5683
Karakter fra test

Sort guld på tur til feinschmeckeren

Operators Coffee Club er en åben klub for kaffeelskere udviklet af to tidligere danske jægersoldater, der begge elsker kaffe, og som savnede muligheden for en god kop friskbrygget kaffe i felten som alternativ til den udleverede pulverkaffe. Derfor har de samlet en masse håndholdt udstyr til at lave god kaffe – og de har selv udviklet kaffe til turen.

Nanopresso Espresso Machine: Nanopresso er en kompakt, enkel espressomaskine, der kører på håndkraft, så du kan have den med på tur. Sættet består af et filter til 8 gram espresso og flere løse dele, der gør det muligt at lave en kop espresso i den medfølgende kop på 80 ml ved blot at tilføje kogende vand.

Sættet består af mange enkelte dele, som man lige skal lære at kende for at sammensætte det rigtigt. Nanopresso virker meget nørdet, men det er faktisk utrolig enkelt og fungerer bare. Maskinen kan give op til 18 bars tryk, hvilket er nok til at lave en dobbeltespresso, som er mulig at lave med udvidelsessættet ”Barista kit”.

Nanopresso vejer 336 gram og måler ikke mere end cirka 5 x 15,6 cm. Den medfølgende hard case til opbevaring og transport fungerer rigtig godt. Der er ikke plads til udvidelser i opbevaringskassen, og det havde været smart, hvis der var plads til ens unikke sammensatte løsning med nogle af udvidelsesdelene.

Wacaco Nanopresso + tilbehør
Anmeldelsen

Nanopresso Elements Web 19

Capsules Adapter: Med denne lille gadget er det muligt at bruge kapsler til sin Nanopresso. Capsules Adapter er kompatibel med diverse kapsler, der også passer til Nespresso®-maskiner, og er en genial, nem løsning, så man undgår at skulle have løs kaffe med. Kapsler giver dog mere affald modsat løs kaffe, men det er enormt praktisk.

Der medfølger en lille opbevaringspose til at smide adapteren i, og den fylder ikke mere end en håndfuld. Vi fik Operators Coffee Clubs egne kapsler C4 og Halo med på tur, hvilket er to forskellige styrker - begge med masser af god smag.

Barista Kit: Barista Kit er ekstra udstyr til Nanopresso, som giver ekstra beholdere med låg, så man kan pakke kaffe på forhånd, større kopper, tamper til at presse kaffen og mulighed for dobbeltespresso. Det ville være smart med små espresso-breve, som er afmålt til de 8 gram, der kan være i maskinen. På den måde skal man ikke have en hel pakke med. 

Nanovessel: Nanovessel er en termokop, der er kompatibel med Nanopresso og kan skrues direkte på maskinen. Termokoppen rummer 210 ml og vejer 190 gram. Den er lille og pæn, men holder desværre ikke vandet varmt særlig længe. Når man først har lavet en kop espresso, så bliver den resterende andel vand kold. Nanovessel indeholder desuden en tea-infuser, så man kan brygge te direkte i termokoppen, hvilket fungerer ganske godt.

Alt i alt: Hvis man køber flere udvidelsessæt, er der flere dele, der efter min mening helt kan undværes. Nanopresso og dens tilbehør består af mange dele, og de fleste kan let lige skylles med vand og er derefter klar igen, men enkelte dele kan være lidt omfattende at rengøre. Det er ikke en billig løsning i forhold til at få en kop kaffe, og det kan være lidt omfattende at skulle slæbe med på en længere tur. Men er du vild med kaffe, så vil du uden tvivl betale og bære lidt ekstra for en god kop kaffe.

Wacaco Nanopresso Espresso Machine, Zipper hard case / 649 kr.

Wacaco Capsules Adapter / 249 kr.

Wacaco Barista Kit / 349 kr.

Wacaco Nanovessel / 259 kr.

Operators Halo Espresso Capsules 10 stk. / 29 kr.

Operators C4 Espresso Capsules 10 stk. / 29 kr.

Wacaco

Nanopresso + tilbehør

Bedømmelsen

Som storforbruger af kaffe er jeg overrasket over, hvor god kaffe man kan få på tur med Nanopresso. Jeg kan lige så godt sige det, som det er. Det er svært at undvære dette produkt, når du først har vænnet dig til denne type kaffe på tur. Det er en smagssag, om du vil slæbe de ekstra gram med og investere en del i din kaffe; men den gode smag er du sikret med Nanopresso.

8/10: Produktet fortjener applaus
Kompakt, mulighed for at lave rigtig god kaffe, nem at bruge, mulighed for at tilkøbe ekstra udstyr
Mange dele, rengøring, pris

Karakterskala

1: Skandale. Skulle aldrig være lavet
2: Ringe. Øv!
3: Dumpet. Sløjt og sjusket
4: Bestået, men kun lige
5: Udmærket, men også kun det
6: Godt produkt, plads til forbedringer
7: Gennemarbejdet og lækkert
8: Produktet fortjener applaus
9: Wow, vi er imponerede
10: Perfekt. Det bliver ikke bedre!

Få 10% medlemsrabat hos Friluftsland & Eventyrsport

Udstyret her er udvalgt i samarbejde med grejeksperter fra Friluftsland og Eventyrsport. Partnerskabet sikrer, at du som medlem af Opdag Verden får 10 % rabat på alle ikke-nedsatte varer + medlemstilbud på særligt udvalgte produkter.

Partnerlogoer
Log ind og se rabatkoden på Wacaco Nanopresso + tilbehør
Er du allerede medlem kan du se rabatkoden på Wacaco Nanopresso + tilbehør ved at logge ind. Derefter vises koden i denne boks.